ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Έλαιο νυχτολούλουδου: Πώς μας ωφελεί; 

Έλαιο νυχτολούλουδου: Πώς μας ωφελεί; 

Μπορεί να μειώσει τις εξάψεις στην εμμηνόπαυση και τα ενοχλητικά προεμμηνορροϊκά συμπτώματα. Αλλά το έλαιο νυχτολούλουδου έχει και άλλα ευεργετικά οφέλη για την υγεία σας.

Τι είναι το έλαιο νυχτολούλουδου

Το έλαιο νυχτολούλουδου προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Oenothera Bennis. Έχει πολλές χρήσεις και διατίθεται ευρέως σε μορφή συμπληρώματος.

Αποτελεί μια πλούσια πηγή ωμέγα-6 λιπαρών οξέων ενώ περιέχει ολεϊκό οξύ καθώς και γ-λινολενικό οξύ (GLA), και τα δύο βασικά συστατικά της μυελίνης, της προστατευτικής επικάλυψης των νευρικών ινών και της μεμβράνης των νευρικών κυττάρων. Μάλιστα το GLA αποτελεί πρόδρομο ουσία μίας ιδιαίτερα σημαντικής προσταγλανδίνης, που ονομάζεται PGE1, η οποία συμβάλλει στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος, του καρδιαγγειακού και αναπαραγωγικού συστήματος, στην υγεία του δέρματος και σε άλλες βιολογικές λειτουργίες.

Το έλαιο νυχτολούλουδου περιέχει επίσης πολυφαινόλες και είναι γνωστό ότι ισορροπεί τις ορμόνες ενώ έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Έλαιο νυχτολούλουδου: Ποια είναι τα οφέλη του 

 

1 Μπορεί να βοηθήσει στη ακμή

Το Gamma-Linolenic Acid (GLA) πιστεύεται ότι βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής, μειώνοντας τη φλεγμονή του δέρματος και τον αριθμό των κυττάρων του δέρματος που προκαλούν βλάβες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του.

2 Χαρίζει ένα υγιές δέρμα

Το έλαιο νυχτολούλουδου λόγω του GLA που περιέχει μπορεί να βελτιώσει την επιδερμίδα. Ως αποτέλεσμα, λειαίνει το δέρμα και βελτιώνει την ελαστικότητά του, το ενυδατώνει, συμβάλλει στη σφριγηλότητα και την αντοχή του. Σύμφωνα με μελέτη, το GLA είναι απαραίτητο για την ιδανική δομή και λειτουργία του δέρματος. Επειδή το δέρμα δεν μπορεί να παράγει GLA από μόνο του, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η λήψη έλαιου νυχτολούλουδου, πλούσιου σε GLA, συμβάλλει στην υγεία της επιδερμίδας. Είναι ευεργετικό για όσους έχουν πολύ ξηρό δέρμα, όπως και σε περιπτώσεις εκζέματος.

3 Μειώνει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS)

Το έλαιο νυχτολούλουδου είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία των ενοχλητικών συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS), όπως κακή διάθεση, ευερεθιστότητα, φούσκωμα. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν PMS επειδή είναι ευαίσθητες στα φυσιολογικά επίπεδα προλακτίνης στο σώμα. Το GLA μετατρέπεται σε προσταγλανδίνη, που πιστεύεται ότι βοηθά στην πρόληψη της προλακτίνης που προκαλεί προκαλέσει προεμμηνορροϊκά συμπτώματα.

4 Μειώνει τη μαστοδυνία

Το έλαιο νυχτολούλουδου μπορεί να μειώσει τον πόνο στο στήθος, γνωστό ως μαστοδυνία. Πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση του πόνου στο στήθος που συνήθως συνοδεύει το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS).

5 Μειώνει τις βραδινές εξάψεις 

Το έλαιο νυχτολούλουδου μπορεί να μειώσει τις εξάψεις, ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Μάλιστα φαίνεται ότι ενδείκνυται για τη ρύθμιση της παραγωγής οιστρογόνων, προγεστερόνης και προλακτίνης.

6 Συμβάλλει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης

Βοηθά στη μείωση του κινδύνου υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της προεκλαμψίας, μιας κατάστασης που αυξάνει την αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εγκυμοσύνη.

7 Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Το έλαιο νυχτολούλουδου έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα. Τα περισσότερα άτομα με καρδιακές παθήσεις έχουν φλεγμονή στο σώμα.

8 Μειώνει τον νευρικό πόνο

Η περιφερική νευροπάθεια είναι μια κοινή επιπλοκή του διαβήτη αλλά και άλλων παθήσεων. Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι η λήψη λινολενικού οξέος βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της νευροπάθειας, όπως είναι η ευαισθησία στο ζεστό και το κρύο, το μούδιασμα, το μυρμήγκιασμα και η αδυναμία.

9 Ανακουφίζει από τον πόνο στα οστά

Ο πόνος στα οστά προκαλείται συχνά από ρευματοειδή αρθρίτιδα, μια χρόνια φλεγμονώδη διαταραχή. Το GLA  που περιέχει το έλαιο νυχτολούλουδου έχει τη δυνατότητα να μειώσει τον πόνο της ρευματοειδούς αρθρίτιδας χωρίς να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα για το δέρμα με έλαιο νυχτολούλουδου

 

Evening Primrose 1300mg της Health Aid

Το evening primrose της Ηealth Aid συμβάλει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη ρύθμιση - ισορροπία των ορμονών, στο καλό κυκλοφορικό και στην ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Evening Primrose Oil (Omega-6) της Lamberts

Το Evening Primrose Oil της Lamberts είναι υψηλής ποιότητας έλαιο ειδικά επιλεγμένο για την αγνότητα και το επίπεδο της περιεκτικότητας του σε GLA, και κάθε κάψουλα επίσης παρέχει το RDA (συνιστώμενη ημερήσια δόση) της Βιταμίνης Ε.Το Evening Primrose Oil αποτελεί μία από τις λίγες φυσικές πηγές πολυακόρεστου λίπους του Γ-Λινολεϊκό οξύ (GLA).

Evening Primrose Oil της Solgar

Το συμπλήρωμα διατροφής Evening Primrose Oil της Solgar είναι μια πλούσια πηγή ενεργού λινολεϊκού οξέος, γ- λινολενικού οξέος (10% GLA), ολεϊκού οξέος και άλλων απαραίτητων λιπαρών οξέων από έλαιο νυχτολούλουδου. Σχεδιασμένο για να καλύπτει τις ανάγκες του γυναικείου οργανισμού, προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που βελτιώνουν την υγεία της, την ευεξία της και την καθημερινότητά της. Θεωρείται εξαιρετικά ωφέλιμο στην αντιμετώπιση των προεμμηνορροϊκών συμπτωμάτων και των διαταραχών που επιφέρει η εμμηνόπαυση, ενώ παράλληλα ενισχύει την έκκριση των σεξουαλικών ορμονών. Επιπροσθέτως, συμβάλλει στην ανάπλαση της επιδερμίδας και στην αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων.

Weleda Λάδι Τόνωσης Σώματος με Νυχτολούλουδο

Το εξαιρετικά θρεπτικό λάδι περιποίησης τονώνει εντατικά την επιδερμίδα, προσφέρει εντατική αντιγήρανση και επανενεργοποιεί τις φυσικές της λειτουργίες. Προσφέρει στην επιδερμίδα περισσότερη σύσφιγξη κι ελαστικότητα, ενώ αυξάνει την ικανότητά της να δεσμεύει την υγρασία. Οι πολύτιμες δραστικές συνθέσεις με βιολογικό έλαιο νυχτολούλουδου ενισχύουν τη δομή της επιδερμίδας, συσφίγγουν το περίγραμμα του προσώπου και αυξάνουν την αντοχή και την ελαστικότητά της. Η φυσική λάμψη της επιδερμίδας αναδεικνύεται και πάλι.

Έχει παρενέργειες το έλαιο νυχτολούλουδου;

Το έλαιο νυχτολούλουδου θεωρείται γενικά ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν για αρκετό καιρό και δεν έχουν υπάρξει αναφορές τοξικής αντίδρασης στο έλαιο νυχτολούλουδου. Η ασφάλεια της μακροχρόνιας χρήσης δεν έχει καθοριστεί. Οι παρενέργειες του ελαίου νυχτολούλουδου είναι συνήθως ήπιες και μπορεί να περιλαμβάνουν αδιαθεσία, πόνο στο στομάχι, πονοκέφαλο, υδαρή κόπρανα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, το έλαιο νυχτολούλουδου μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Μερικά συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης είναι φλεγμονή των χεριών και των ποδιών, εξάνθημα, δυσκολία στην αναπνοή, συριγμός. Λάβετε ωστόσο αυτές τις προφυλάξεις:

  • Αγοράζετε έλαιο νυχτολούλουδου από αξιόπιστες εταιρείες.
  • Ξεκινήστε με τη χαμηλότερη δόση για να αποτρέψετε τις παρενέργειες.
  • Αποφύγετε τη λήψη έλαιου νυχτολούλουδου ενώ είστε έγκυος.
  • Αποφύγετε τη λήψη του εάν λαμβάνετε φάρμακα για την αρτηριακή πίεση ή αντιπηκτικά.
  • Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα ή βότανο.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
360 πόντους
20,00€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
404 πόντους
24,50€ Τιμή καταλόγου