ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Γυμνάζεστε στη ζέστη; Οι τροφές που σας ενυδατώνου

Γυμνάζεστε στη ζέστη; Οι τροφές που σας ενυδατώνουν 

Δεν χρειάζεται να βασίζεστε μόνον στο νερό για να ενυδατωθείτε όταν γυμνάζεστε στη ζέστη. Συμπληρώστε την ενυδάτωσή σας με τροφές πλούσιες σε νερό που θα σας χαρίσουν τόνωση και ενέργεια

Γιατί είναι σημαντικό να ενυδατώνεστε επαρκώς;
Επτά λίτρα! Αυτή είναι η ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώσει ένας ποδηλάτης σε μια ζεστή μέρα, σύμφωνα με το Institute of Medicine. Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι, ειδικά κατά τη διάρκεια των καυτών καλοκαιρινών μηνών, για να αποφύγετε την αφυδάτωση και τη θερμοπληξία αλλά και άλλες καταστάσεις όπως ζάλη, έμετο, κράμπες και στομαχικές διαταραχές. Όμως μόνον η κατανάλωση περισσότερου νερού δεν είναι αρκετή. Το σώμα σας χρειάζεται επίσης μέταλλα και ηλεκτρολύτες. Με τις παρακάτω τροφές εκτός από το νερό που θα πάρετε, θα σας προσφέρουν και φυτικές ίνες, μικροθρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και  βιταμίνες για να συνεχίσετε να γυμνάζεστε χωρίς πρόβλημα. 

Για να αναπληρώσετε του ηλεκτρολύτες 
Επιλέξτε πεπόνι και καρπούζι, μούρα και φρούτα όπως ροδάκινα και νεκταρίνια. Αυτά τα φρούτα περιέχουν άφθονο κάλιο και άλλους ηλεκτρολύτες, απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όταν γυμνάζεστε στη ζέστη. Το πεπόνι και το καρπούζι αποτελούνται σχεδόν από 90% νερό, και είναι ιδανικά σνακ αποκατάστασης. Αναπληρώνουν γρήγορα τα αποθέματα γλυκογόνου. Τα μούρα περιέχουν έως και 92% νερό και είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, χρωστικές που δίνουν το σκούρο χρώμα και μειώνουν τη φλεγμονή μετά την προπόνηση και τον πόνο στις αρθρώσεις. Δοκιμάστε να τα αναμίξετε σε ένα smoothie, να ρίξετε γιαούρτι ή απλά να ξεφλουδίσετε και να τα φάτε κρύα κρύα από το ψυγείο. 

Μπορείτε να αναπληρώσετε τους ηλεκτρολύτες σας και με το συμπλήρωμα διατροφής με ηλεκτρολύτες Terra Electrolytes της Genecom, που είναι  χρήσιμο για την ενυδάτωση του οργανισμού. Πρακτικό θα σας φανεί και το Sustenium Μαγνήσιο και Κάλιο για ενυδάτωση και φυσιολογική λειτουργία των μυών της Menarini. Η βιταμίνη C που περιέχει το Sustenium συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Για βιταμίνη C
Καρπούζι, εσπεριδοειδή, ακτινίδιο, πράσινα φυλλώδη χορταρικά. Η βιταμίνη C είναι αντιοξειδωτική και συμβάλλει στη μείωση του στρες που υπόκειται το σώμα σας κατά την προπόνηση ενώ στηρίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Καταναλώστε τροφές με βιταμίνη C μόλις τα κόψετε, για να διατηρήσετε τα θρεπτικά συστατικά τους. Δοκιμάστε μια σαλάτα από μαρούλι iceberg, κάρδαμο, καρπούζι και λίγο φρέσκο δυόσμο. Το iceberg περιέχει 96% νερό, αλλά και άλλα συστατικά, όπως η ρομανίνη, που είναι θρεπτικές και ενυδατικές. Αν οι μύες σς πονούν μετά την προπόνηση φάτε καρπούζι ή πιείτε έναν χυμό καρπουζιού. Είναι πλούσιο σε κάλιο και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τους μυϊκούς πόνους και βελτιώνει το χρόνο αποκατάστασης μετά την άσκηση σε αθλητές.

Για αντιοξειδωτικά 
Ντομάτες, πιπεριές και μπρόκολο. Τα σκούρα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικά αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν τον οργανισμό να προστατευτεί από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες. Τα τρόφιμα δεν χρειάζεται να είναι υδαρή για να έχουν πολύ νερό - ακόμη και το μπρόκολο περιέχει πάνω από 80% νερό! Οι κόκκινες πιπεριές με 92% περιεκτικότητα σε νερό, είναι γεμάτες με τη αντιοξεδωτική βιταμίνη C (μία κόκκινη πιπεριά έχει 253% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης βιταμίνης C) καθώς και με βιταμίνη A. Το Vitamin C 1000 Formula Γρήγορης Απορρόφησης της Doctor's Formulas περιέχει και πιπερίνη που επιταχύνει την απορρόφηση της βιταμίνης C με αποτέλεσμα να βρίσκονται υψηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης C στο αίμα σε μόλις 30 λεπτά. Η φόρμουλα βιταμίνης C περιέχει τις καλύτερες και πιο απορροφήσιμες μορφές της από camu camu και ασερόλα (με μεγάλη αντιοξειδωτική δράση).

Ενισχύστε την αποκατάσταση μετά τη γυμναστική 
Σκούρα μούρα, κεράσια και ανανά. Όλα αυτά τα φρούτα βοηθούν τον οργανισμό σας να επισκευάσει τις φθορές και να κάνει αποκατάσταση μετά από τρέξιμο στη ζέστη. Ο ανανάς περιέχει υψηλές ποσότητες του ενζύμου βρομελαΐνη, που πιστεύεται ότι μειώνει τη φλεγμονή. Και τα κεράσια περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες έχουν πολύ καλή αντιφλεγμονώδη δράση. Δοκιμάστε τα κεράσια σε smoothie ή ψιλοκομμένα σε γιαούρτι. Ο ανανάς μπορεί να καταναλωθεί με γλυκά ή με αλμυρά πιάτα, ή ακόμη και στη σχάρα στο μπάρμπεκιου!  Το Bromelain 500mg/2400GDU της Now Foods μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγείας των αρθρώσεων, και στην ανακούφιση του παροδικού πόνου που σχετίζεται με την υπερβολική καταπόνηση των μυών. Η βρωμελαΐνη είναι σχεδιασμένη από τη φύση για να στηρίζει τη φυσιολογική γαστρεντερική λειτουργία και να προάγει, επίσης, την ανακούφιση των μυών και των αρθρώσεων.

Εκτός από το νερό, τι; 

  • Το σοκολατούχο γάλα είναι μια εξαιρετική επιλογή για μετά την προπόνηση στη ζέστη. Έχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και άφθονο νερό. 
  • Το νερό καρύδας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες και έχει ελάχιστο λίπος.
  • Το παγωμένο πράσινο τσάι είναι γεμάτο με φυσικές ενώσεις που καταπολεμούν τη φλεγμονή. Φτιάξτε πράσινο τσάι, αφήστε το να κρυώσει και, στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο σε ένα παγούρι και πάρτε το μαζί σας στην προπόνηση. 

Φίλια Μητρομάρα