ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Γιατροσόφια για ακμή: Όλη η αλήθεια

Γιατροσόφια για ακμή: Όλη η αλήθεια

Γιατροσόφια για ακμή: Όλη η αλήθεια

Οι ειδικοί της La Roche-Posay γνωρίζουν την αλήθεια για τους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης της ακμής.

Τα τρελά πειράματα που έκανα στην κουζίνα στέφονταν από απόλυτη αποτυχία. Η επιδερμίδα μου άρχισε να λάμπει ξανά όταν ακολούθησα πιστά την αγωγή που μου πρότεινε ο δερματολόγος μου και ένα πρόγραμμα περιποίησης για ευαίσθητο δέρμα. Αλλά επειδή έχει πλάκα να γελάς με πράγματα που έκανες στο παρελθόν, δείτε τα πέντε κορυφαία γιατροσόφια για την ακμή που ακολούθησα, καθώς και την άποψη του δερματολόγου συνεργάτη μας, Δρ Philippe Beaulieu, για το κάθε "μαγικό" συστατικό.
 

1 - Μαγειρική σόδα:

Είναι φτηνή, εύκολα διαθέσιμη και καθόλου τρομακτική σαν ιδέα. Μου φάνηκε εξαιρετική ιδέα. Την ανάμιξα με νερό, για να φτιάξω ένα αυτοσχέδιο peeling. Το αποτέλεσμα; Το δέρμα μου κοκκίνισε εντελώς και έτσουζε τρελά.

Η άποψη του δερματολόγου:

Η μαγειρική σόδα είναι πολύ αλκαλική, οπότε διαταράσσει το φυσικό όξινο pH του δέρματος. Δεν θα συνιστούσα την εφαρμογή της στο δέρμα.

2 - Οδοντόκρεμα:

Η δροσερή οδοντόκρεμα με άρωμα μέντας κάνει τα δόντια μου να λάμπουν, αλλά τι θα μπορούσε να κάνει για το δέρμα μου; Τίποτα ιδιαίτερο όπως αποδείχθηκε. Ήταν πολύ βαριά, με αποτέλεσμα το πρόσωπό μου να γίνει ξηρό, να κοκκινίσει και να ξεφλουδίσει.

Η άποψη του δερματολόγου:

Όπως και η μαγειρική σόδα, η οδοντόκρεμα είναι πολύ αλκαλική και διαταράσσει τη φυσική ισορροπία του δέρματος. Δεν θα συνιστούσα στους ασθενείς να χρησιμοποιήσουν οδοντόκρεμα στο πρόσωπό τους, ιδίως όταν υπάρχουν τόσες πολλές εξειδικευμένες λύσεις.

3 - Λάδι καρύδας:

Το δοκίμασα τον χειμώνα, όταν το δέρμα μου ήταν κάπως ξηρό. Οι vlogger είναι ενθουσιασμένοι από τις ενυδατικές του ιδιότητες. Μου φάνηκε λίγο λιπαρό, ενώ αργότερα διάβασα ότι είναι αρκετά φαγεσωρογόνο. Το σίγουρο είναι ότι δεν βοηθά στην ακμή.

Η άποψη του δερματολόγου:

Το λάδι καρύδας είναι ένα αποτελεσματικό μαλακτικό για το ξηρό δέρμα, αλλά δεν αποτελεί στοχευμένη αγωγή κατά της ακμής.

4 - Έλαιο τεϊόδεντρου:

Σε διάφορα forum στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά κολακευτικά σχόλια για αυτό το φυσικό αντισηπτικό. Για να είμαστε δίκαιοι, πράγματι φάνηκε να βοηθά τις εξάρσεις της ακμής μου, όμως δεν ήταν αρκετό για να προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για μακροπρόθεσμο έλεγχο την ακμής.

Η άποψη του δερματολόγου:

Το έλαιο τεϊόδεντρου έχει αποδεδειγμένες αντισηπτικές ιδιότητες, οπότε δεν είναι κακό να το χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά τους φραγμένους τριχοσμηγματογόνους θύλακες που ευθύνονται για την ακμή.

5 - Κρέμα με οξείδιο ψευδαργύρου (αλλαγή πάνας):

Βρήκα αυτήν τη συμβουλή σε ένα forum για την ακμή, όπου κάποιοι εκθείαζαν την ιδιότητά της να καταπραΰνει τις ατέλειες. Άπλωσα μια λεπτή στρώση στις ατέλειες και την άφησα όλη τη νύχτα. Το πρωί οι κοκκινίλες είχαν μειωθεί ελάχιστα, αλλά δεν παρατήρησα ιδιαίτερη διαφορά.

Η άποψη του δερματολόγου:

Οι ήπιες αντισηπτικές κρέμες, τέτοιου τύπου είναι αποτελεσματικές για τη δημιουργία προστατευτικού φραγμού και χρήσιμη για τα κοψίματα και τα γδαρσίματα, αλλά δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες της ακμής, δηλαδή τους φραγμένους πόρους που μολύνονται.

Όπως μπορείς να καταλάβεις, το μήνυμα είναι απλό: τα γιατροσόφια, τα περίεργα κόλπα και οι "θαυματουργές θεραπείες" συνήθως επιδεινώνουν την κατάσταση αντί να τη βελτιώνουν, ενώ δεν αποτελούν υποκατάστατο των δερματολογικών αγωγών. Η κοινή λογική και οι στοχευμένες αγωγές που συνοδεύονται από σωστές επιλογές περιποίησης του δέρματος υπερτερούν έναντι οποιουδήποτε υλικού μπορείτε να βρείτε στην κουζίνα των γονιών σας!

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες.
Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική

Πηγή: larocheposay.gr