ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Γιατί η χλωρέλλα είναι απαραίτητη το καλοκαίρι

Γιατί η χλωρέλλα είναι απαραίτητη το καλοκαίρι

Η παλαιότερη υπερτροφή του πλανήτη, η χλωρέλλα, μπορεί να σας προστατέψει από τον ήλιο. Δείτε και πώς αλλιώς ωφελεί την υγεία σας.

 

Τι είναι είναι η χλωρέλλα;

Η χλωρέλλα είναι φύκη (μικροάλγη) του γλυκού νερού. Το όνομά της προέρχεται από την ελληνική λέξη «χλωρό» που αναφέρεται στο πράσινο χρώμα τους. Η χλωρέλλα, ανήκει στους παλαιότερους φυτικούς οργανισμούς του πλανήτη. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη ενώ έχει μελετηθεί και χρησιμοποιηθεί εκτενώς και με εξαιρετικά αποτελέσματα σε πληθυσμούς της Ιαπωνίας και σε καπνιστές, ομάδες που εκτίθενται συνεχώς σε ατμοσφαιρικούς ρύπους

Αυτά τα μικροφύκη είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη C, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και βιταμίνη Β12. Όταν στεγνώσει, σχεδόν το ήμισυ του βάρους τους είναι πρωτεΐνη (διπλάσιο από το σπανάκι) και περιέχουν τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα. Επιπλέον, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, η χρωστική ουσία των φυτών που χρησιμοποιούν για να παράγουν ενέργεια από το ηλιακό φως.

Αυτά τα φύκη μπορεί ήταν και από τα πρώτα superfood: τη δεκαετία του 1940 η χλωρέλλα θεωρήθηκε από τους επιστήμονες ως μια φτηνή, θρεπτική πηγή πρωτεΐνης σε μια εποχή που υπήρχε έλλειψη, καθώς χρειάζεται απλώς ηλιακό φως, νερό και λίγα μέταλλα για να αναπτυχθεί. Αργότερα, η NASA μελέτησε τη χλωρέλλα με σκοπό την ανάπτυξή της σε διαστημικούς σταθμούς.

Ποια είναι τα οφέλη της χλωρέλλα

Αν και η χλωρέλλα δεν απογειώθηκε ως βασική τροφή, σήμερα η δημοτικότητά της ως συμπλήρωμα διατροφής ολοένα και αυξάνεται. Εκατομμύρια άνθρωποι την λαμβάνουν καθημερινά στην Ιαπωνία (όπου χρησιμοποιείται από τον 19ο αιώνα), όπως κάνουμε εμείς με τη βιταμίνη C. Τώρα, η χλωρέλλα κερδίζει έδαφος στη Δύση, χάρη σε μια σειρά από οφέλη υγείας που συνδέονται όλο και περισσότερο με αυτήν.

1 Προστατεύει από τον ήλιο

Λόγω της περιεκτικότητάς της σε RNA και DNA, έχει βρεθεί ότι προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική να τη λαμβάνετε τώρα το καλοκαίρι.

2 Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Σε μια κορεατική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Nutrition Journal, σε υγιείς ενήλικες δόθηκαν 5g την ημέρα για οκτώ εβδομάδες. Στο τέλος της έρευνας, το σώμα τους είχε αυξημένα επίπεδα ανοσοποιητικών πρωτεϊνών, που βοηθούν στην άμυνα ενάντια στα βακτήρια.

3 Συμβάλλει στη φυσική αποτοξίνωση

Η χλωρέλλα θεωρείται ότι έχει αποτοξινωτική δράση στον οργανισμό. Συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι έχει την ικανότητα να δεσμεύεται με επιβλαβή βαρέα μέταλλα, τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται από το σώμα φυσικά. Σε ιαπωνική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Toxicological Sciences, η λήψη της χλωρέλλας μείωσε τα επίπεδα υδραργύρου στα κύτταρα του σώματος.

4 Διατηρεί το δέρμα πιο νεανικό

Εάν είστε άνω των 40 η λήψη της χλωρέλλα αξίζει τον κόπο. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωσή της μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα αντιοξειδωτικά επίπεδα του σώματος. Αυτά βοηθούν στην προστασία από τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από τη ρύπανση και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, και οι οποίοι μπορούν τελικά να οδηγήσουν σε γήρανση του δέρματος. Οι καπνιστές που λάμβαναν 6 γραμμάρια χλωρέλλας καθημερινά είχαν 44% περισσότερη αντιοξειδωτική βιταμίνη C στο αίμα τους από εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο (placebo), σύμφωνα με κορεατική μελέτη.

5 Βοηθά στο αδυνάτισμα 

Η χλωρέλλα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, καθώς φαίνεται να επηρεάζει τη συμπεριφορά των λιποκυττάρων στο σώμα. Σε μελέτη φάνηκε ότι μπορεί να συρρικνώσει τα λιποκύτταρα και να εμποδίσει την παραγωγή νέων. Σε μια άλλη κορεατική μελέτη, βρέθηκε ότι μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στον ορό του αίματος.

Καθώς η χλωρέλλα έχει λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος (ζωτικής σημασίας για την παραγωγή υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων) και υψηλή σε πρωτεΐνες, είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιαδήποτε υγιεινή ισορροπημένη διατροφή.

6 Είναι πολύ θρεπτική 

Το εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ της χλωρέλλας είναι που την κάνει superfood. Ενώ η ακριβής περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά εξαρτάται από τις συνθήκες καλλιέργειας, τα είδη που χρησιμοποιούνται και ο τρόπος επεξεργασίας των συμπληρωμάτων, περιέχει πολλά ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, όπως:

Πρωτεΐνη: Η χλωρέλλα έχει 50-60% πρωτεΐνη. Επιπλέον, είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης, που σημαίνει ότι περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα.

Βιταμίνη Β12: Ορισμένες ποικιλίες χλωρέλλας μπορεί να περιέχουν βιταμίνη Β12.

Σίδηρος και βιταμίνη C: Η χλωρέλλα είναι καλή πηγή σιδήρου. Ανάλογα με το συμπλήρωμα, μπορεί να παρέχει οπουδήποτε από το 6-40% των ημερήσιων αναγκών σας. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία σας βοηθά να απορροφήσετε τον σίδηρο.

Άλλα αντιοξειδωτικά: Αυτά τα μικροσκοπικά πράσινα κύτταρα παρέχουν ένα ευρύ φάσμα αντιοξειδωτικών.

Άλλες βιταμίνες και μέταλλα: Η χλωρέλλα παρέχει μικρές ποσότητες μαγνησίου, ψευδαργύρου, χαλκού, καλίου, ασβεστίου, φυλλικού οξέος και άλλων βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Ωμέγα-3: Όπως και με άλλα φύκια, η χλωρέλλα περιέχει ωμέγα-3. Μόνο 3 γραμμάρια χλωρέλλας αποδίδουν 100 mg ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Ίνες: Σε μεγάλες ποσότητες, η χλωρέλλα μπορεί να είναι μια καλή πηγή ινών. 

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη χλωρέλλα

Μερικοί πιστεύουν ότι η γεύση της χλωρέλλα μοιάζει λίγο με το πράσινο τσάι, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι έχει γεύση ψαριού ή φυκιών. Αν δεν σας αρέσει η γεύση δοκιμάστε να ανακατέψετε τη σκόνη σε χυμούς ή σούπες ή ακόμα και να τη χρησιμοποιήσετε στο ψήσιμο. Δεν υπάρχει επίσημη οδηγία για την ποσότητα που πρέπει να πάρετε, αλλά πολλές μελέτες χρησιμοποιούν 5-10g ημερησίως (ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού σκόνη). Μπορείτε επίσης να πάρετε συμπληρώματα διατροφής όπως αυτά που σας προτείνουμε:

Chlorella Συμπλήρωμα Χλωρέλλας της Solgar

Το συμπλήρωμα διατροφής Chlorella της Solgar προμηθεύει υψηλό ποσοστό χλωροφύλλης. Παράλληλα αυξάνει τη δραστικότητα των λευκοκυττάρων και είναι ανταγωνιστική των διηθητών ιών. Βοηθάει στην αποβολή βαρέων μετάλλων και τοξικών στοιχείων από τον οργανισμό.

Χλωρέλλα για την Αποτοξίνωση του Οργανισμού της Superfoods

Ιδναική για την αποτοξίνωση του οργανισμού, ειδικά από περιβαλλοντικούς ρύπους. Αυτό το φυσικό συμπλήρωμα διατροφής από Χλωρέλλα είναι αυστηρών προδιαγραφών με επεξεργασία που διασφαλίζει υψηλή ποιότητα σε κάθε κάψουλα.

Chlorella της Health Aid

Προστατεύει από τις παρενέργειες της υπέρυθρης ακτινοβολίας και λόγω του ότι περιέχει πολύ πρωτεΐνη (58%), είναι ιδανικό διατροφικό συμπλήρωμα για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να φάνε κρέας. Περιέχει μεγάλα ποσοστά Β12 σε φυσική μορφή (ιδανική για χορτοφάγους), υψηλά ποσοστά χλωροφύλλης, πρωτεΐνη τουλάχιστον 58% και υδατάνθρακες.

Chlorella της Now Foods

Το συμπλήρωμα διατροφής Chlorella αποτελείται απο ένα πράσινο μονοκύτταρο μικροφύκι που περιέχει τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις χλωροφύλλης (60 mg/serving). Η Chlorella παρέχει υψηλά επίπεδα β-καροτενίου, βιταμίνης Β-12, σιδήρου, RNA και DNA και πρωτεϊνών.

Το Box Pharmacy σας προτείνει