ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Γιατί τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα το καλοκα

Γιατί τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα το καλοκαίρι;

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας αυτό το καλοκαίρι είναι να του προσφέρετε μια αντιοξειδωτική ασπίδα προστασίας. Ο βασικός σύμμαχος για την προστασία από την πρόωρη γήρανση, την υπεριώδη ακτινοβολία και τη φλεγμονή είναι τα αντιοξειδωτικά. Τώρα το καλοκαίρι είναι πιο απαραίτητα από ποτέ.

Γιατί τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα το καλοκαίρι;

Τα αντιοξειδωτικά μας προστατεύουν από τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών, την πρόωρη γήρανση και τις φλεγμονές. Η υπεριώδης ακτινοβολία δημιουργεί τις λεγόμενες ελεύθερες ρίζες στα δερματικά κύτταρα. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια οξυγόνου που οξειδώνουν τα κύτταρα και τα βλάπτουν. Όταν τα δερματικά κύτταρα καταστρέφονται, το δέρμα παρουσιάζει ρυτίδες, πανάδες και κηλίδες, απώλεια ελαστικότητας, θαμπό χρώμα, ανομοιόμορφη όψη και υφή που επιβεβαιώνουν την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών μέχρι και το 90% των καλλυντικών δερματικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη γήρανση οφείλεται στη ζημιά από τον ήλιο και όχι στη φυσιολογική διαδικασία γήρανσης. Ευτυχώς, η φύση μας έδωσε τα εργαλεία για την καταπολέμηση της βλάβης που μπορούν να προκαλέσουν οι ελεύθερες ρίζες, τα αντιοξειδωτικά.

Η κατανάλωση αντιοξειδωτικών δεν αρκεί

Τα αντιοξειδωτικά αλληλεπιδρούν και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, εμποδίζοντας τες να προκαλέσουν βλάβες στα κύτταρα. Ο οργανισμός μας τα συνθέτει και από μόνος του, αλλά αντιοξειδωτικά βρίσκονται επίσης και στα λαχανικά και τα φρούτα, δίνοντάς μας μία επιπλέον ασπίδα στην ηλιακή ακτινοβολία. Προτού όμως καταναλώσετε μια χούφτα φράουλες, πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, μάθετε ότι το να τρώτε αντιοξειδωτικά μπορεί να μην αρκεί για την προστασία του δέρματός σας, αφού τα αντιοξειδωτικά αντιμάχονται όλες τις ελεύθερες ρίζες στους ιστούς του σώματός μας, όχι μόνο εκείνες των δερματικών κυττάρων. Έτσι, εκτός από την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, η εφαρμογή τοπικών αντιοξειδωτικών στο δέρμα και τα μαλλιά μπορεί να διασφαλίσει ότι τα κύτταρα σας που εκτίθενται στον ήλιο λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να καταπολεμήσουν τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών.

Ποια αντιοξειδωτικά να προτιμήσετε

Αυτό το καλοκαίρι, εκτός από την εφαρμογή αντηλιακού, αξιοποιήστε τη δύναμη των αντιοξειδωτικών για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιλαμβάνουν, στην πλειοψηφία τους πλέον, τα αντηλιακά προϊόντα και οι κρέμες καθημερινής περιποίησης, δυναμώνουν το σύστημα αυτοάμυνας θωρακίζοντας αποτελεσματικά την επιδερμίδα στις καθημερινές επιθέσεις. Εδώ είναι μερικά από τα πιο αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά.Το έλαιο πράσινου τσαγιού μειώνει τη λιπαρότητα που συγκρατεί μαζί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, βελτιώνοντας την όψη του. Δοκιμάστε το Tonic Mountain Tea Set: Αφρόλουτρο για Τόνωση & Aναζωογόννη​ση, & Ενυδατικό Γαλάκτωμα Σώματος Πρασινο Τσάι της Apivita.Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού τονώνει και απαλύνει το δέρμα, ενώ καταπολεμά τις φλεγμονές. Και το εκχύλισμα λευκού τσαγιού είναι ένας ισχυρός αντιγηραντικός παράγοντας, που καταπολεμά τα ένζυμα που προσβάλλουν το κολλαγόνο και την ελαστάση.

Το εκχύλισμα του φυκιού Kelp ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος, προστατεύει την κυτταρική δραστηριότητα και δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό. Δοκιμάστε το συμπλήρωμα διατροφής Kelp Ιώδιο από Υποθαλάσσια Φυτά της Health Aid, πολύ πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και ειδικά σε οργανικό ιώδιο (iodine).Η βιταμίνη C επισκευάζει τα κύτταρα έτσι ώστε να αποκαταστήσουν την παραγωγή κολλαγόνου ενώ αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική στην προστασία από την UVA ακτινοβολία.

Η βιταμίνη Ε προστατεύει από τη UVB ακτινοβολία ενώ όταν συνδυάζεται με φίλτρα ευρέως φάσματος αυξάνει τα επίπεδα φωτοπροστασίας και αποτρέπει την καταστροφή του κολλαγόνου. Δοκιμάστε τη Select Day Emulsion - Ενυδατική & Αντιοξειδωτική Κρέμα της Hydrovit με ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Το φερουλικό οξύ αντιμετωπίζει τις αρνητικές επιπτώσεις πολλών ομάδων ελευθέρων ριζών, (ρίζες υπεροξειδίου, νιτρικού οξειδίου, υδροξυλίου κ.λπ.), επισκευάζει το δέρμα που έχει υποστεί βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία και είναι πιο αποτελεσματικό όταν συνδυάζεται με βιταμίνη C. Δοκιμάστε τη Creme Prodigieuse Enrichie - Ενυδατική Αντιοξειδωτική Κρέμα για Ξηρές Επιδερμίδες της Nuxe.

Το καροτέλαιο έχει χρησιμοποιηθεί στην φροντίδα του δέρματος για αιώνες για να βελτιώσει τον τόνο του δέρματος, την ελαστικότητα και την υγεία του. Δοκιμάστε τη Cleria Lift Effect Cream Αντιρυτιδική & Αντιοξειδωτική Κρέμα της Pharmasept με β-καροτένια, τα οποία παρέχουν αντιοξειδωτική άμυνα στην επιδερμίδα και μειώνουν την εμφάνιση ελεύθερων ριζών, που προέρχονται σαν αποτέλεσμα της έκθεσης UV και IR ακτινοβολία.

Το εκχύλισμα από κουκούτσια σταφυλιών είναι ένα εργοστάσιο αντιγήρανσης, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μαλακτικά που καταπολεμούν τη φλεγμονή. Δοκιμάστε το Wine Elixir Αντιρυτιδικό & Επανορθωτικό Λάδι για το Πρόσωπο Με Σταφύλι και Ελιά της Apivita. Η ρεσβερατρόλη, βασικό συστατικό του κόκκινου κρασιού, ενεργοποιεί τη σύνθεση των σιρτουινών (πρωτεΐνες νεότητας), οι οποίες επιμηκύνουν το χρόνο ζωής των ινοβλαστών στα κύτταρα, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Το άλφα λιποϊκό οξύ και το συνένζυμο Q10 σημειώνουν σημαντικές επιδόσεις στη διαδικασία επούλωσης της φλεγμονής, της σιωπηλής πρόωρης γήρανσης του δέρματος.