ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Γιατί κιτρινίζουν τα δόντια σας και πώς θα αποκτήσ

Γιατί κιτρινίζουν τα δόντια σας και πώς θα αποκτήσετε λευκό χαμόγελο;

Αν είστε κι εσείς από αυτούς  που κρύβουν το στόμα τους κάθε φορά που κάποιος τους κάνει να γελούν, ήρθε η ώρα να μάθετε γιατί κιτρινίζουν τα δόντια σας και ποιες λύσεις θα σας χαρίζουν λευκό χαμόγελο!

Γιατί κιτρινίζουν τα δόντια σας

DNA: Εάν τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς σας έχουν κίτρινα δόντια, είναι πολύ πιθανό η αιτία να είναι κληρονομική. Αλλά αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν κληρονομείτε το χρώμα αλλά το πάχος του εξωτερικού στρώματος των δοντιών. Όσο πιο λεπτό είναι το στρώμα του σμάλτου τόσο πιο κίτρινο το στρώμα της οδοντίνης.

Ηλικία: Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία και ένα από τα συμπτώματά της είναι και το κιτρίνισμα των δοντιών. Με την πάροδο της ηλικίας, το εξωτερικό στρώμα του σμάλτου φθείρεται και γίνεται λεπτότερο.

Φαρμακευτική αγωγή: Αν πήρατε αντιβιοτικά (τετρακυκλίνη ή δοξυκυκλίνη) πριν από την ηλικία των οκτώ, τα δόντια σας μπορεί να έχουν ραβδώσεις ή λεκέδες. Και, επίσης, αυτά τα αντιβιοτικά όταν χορηγούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κιτρινίζουν τα δόντια του παιδιού αργότερα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα δόντια είναι ακόμα υπό ανάπτυξη πριν από την ηλικία των οκτώ και αυτά τα αντιβιοτικά ενσωματώνονται στην αδαμαντίνη προκαλώντας λεκέδες. Άλλα φάρμακα που προκαλούν αποχρωματισμό των δοντιών είναι η χλωρεξιδίνη (που βρίσκεται στα στοματικά διαλύματα), τα αντιισταμινικά, τα αντιυπερτασικά και τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Υπερβολική φθορίωση: Η υπερβολική πρόσληψη φθορίου, λόγω των υψηλών επιπέδων φθορίου στο νερό, μπορεί να κιτρινίσει τα δόντια.

Τρόφιμα και ποτά: Διάφορα τρόφιμα και ποτά είναι γνωστό ότι αποχρωματίζουν τα δόντια. Τροφές όπως τα βατόμουρα, τα κεράσια και ροφήματα όπως ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά τύπου κόλα και τα κόκκινα κρασιά είναι οι βασικοί ένοχοι. Ξέρατε όμως ότι ακόμη και τα μήλα και οι πατάτες ή τα εσπεριδοειδή μπορεί να προκαλέσουν κιτρίνισμα στα δόντια; Οι χρωστικές που έχουν αυτά τα τρόφιμα διαπερνούν την αδαμαντίνη προκαλώντας αποχρωματισμό.

Κάπνισμα: Το κάπνισμα μπορεί να δημιουργήσει λεκέδες στο σμάλτο των δοντιών. Η συσσωρευμένη πίσσα και η νικοτίνη του τσιγάρου σχηματίζουν ένα φιλμ στην επιφάνεια των δοντιών το οποίο τα θαμπώνει και τα κιτρινίζει.

Κακή στοματική υγιεινή: Η καλή στοματική υγιεινή είναι απαραίτητη για την υγεία του στόματος σας και το χρώμα των δοντιών σας. Αν δεν βουρτσίζετε και δεν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα  δημιουργείται πέτρα στα δόντια και αυτό τα κάνει να φαίνονται πιο κίτρινα.

Τα απονευρωμένα δόντια: ή τα νεκρά δόντια που χρειάζονται απονεύρωση παρουσιάζουν αλλοιωμένο χρώμα, το οποίο με τον καιρό μπορεί να χειροτερεύσει.

Τραυματισμοί: Τα τραύματα στα παιδικά δόντια ενδέχεται να διαταράξουν τη διάπλαση του μόνιμου δοντιού που βρίσκεται από κάτω τους, και να δημιουργήσει λευκα, κίτρινα ή καφετί σημάδια, τα οποία γίνονται αντιληπτά μόλις ανατείλουν τα μόνιμα δόντια. Όταν χτυπήσει όμως ένας ενήλικας, μπορεί να δημιουργηθεί δυσχρωμία παρόμοια με αυτή που εμφανίζεται στα απονευρωμένα δόντια. Αυτο συμβαίνει λόγω εσωτερικής αιμορραγίας στο δόντι, το οποίο τελικά νεκρώνεται.

Σφραγίσματα: Κάποια οδοντιατρικά υλικά αποκατάστασης όπως το αμάλγαμα, το κράμα υδραργύρου και αργύρου που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα στο σφράγισμα των δοντιών συχνά διαβρώνει τα δόντια και σκουραίνει το χρώμα τους.

Tips για δόντια ολόλευκα!

1 Βάλτε το βούτσισμα σε ημερήσια βάση!

Μην ξεχνάτε το καθημερινό βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος, ιδανικά μετά από κάθε γεύμα. Θα σας βοηθήσει η Oral B

Βlack PRO 7000 Premium Οδοντόβουρτσα με Bluetooth. Είναι η πιο premium οδοντόβουρτσα της Oral-B με συνδεσιμότητα Bluetooth. Συνδέεται με το Smartphone σας ώστε να παρακολουθείτε την πρόοδο του βουρτσίσματός σας. Σας προσφέρει αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο καθώς και διασκεδαστικές εφαρμογές ανάλογα με τις καθημερινές σας συνήθειες. Μετά το βούρτσισμα χρησιμοποιείστε το

ορθοδοντικό νήμα Ortho Floss της Gum για αφαίρεση της πλάκας και των υπολειμμάτων τροφής που έχουν παγιδευτεί στα δόντια ή στα σιδεράκια.

2 Χρησιμοποιήστε ένα στοματικό διάλυμα λεύκανσης δοντιών

Εάν βρίσκεστε εκτός σπιτιού χρησιμοποιείστε ένα στοματικό διάλυμα για τον έλεγχο της οδοντικής πλάκας, μέχρι να μπορέσετε να βουρτσίσετε τα δόντια σας. Μην χρησιμοποιείτε όμως στοματικά διαλύματα με χλωρεξιδίνη για περισσότερο από 2 εβδομάδες. Πολύ καλό είναι το στοματικό διάλυμα που μπορεί να βοηθήσει και στη λεύκανση των δοντιών,  το i White. Δίνει άμεσο αποτέλεσμα λεύκανσης με μία χρήση. Περιέχει το συστατικό blue covarine, το οποίο δημιουργεί ένα λεπτό φιλμ στην επιφάνεια των δοντιών προσδίδοντάς τους ένα άμεσα ορατό αποτέλεσμα λεύκανσης.Το περιεχόμενο hexametaphosphate προστατεύει από την πλάκα και την απομακρύνει. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το ενεργό αυτό συστατικό είναι ιδανικό για την απομάκρυνση της πλάκας. Επίσης αποτρέπει τη δημιουργία της, διατηρώντας το χαμόγελο πιο φωτεινό και λαμπερό. Κάνει λεύκανση μέσω του ενεργού συστατικού ΡΑΡ κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Το ΡΑΡ είναι ένα νέο σύστημα το οποίο λευκαίνει τα δόντια και τα καθαρίζει αποτελεσματικά. Σύμφωνα με κλινική μελέτη διαρκείας 30 ημερών, το ΡΑΡ είναι 100% ασφαλές γιατο σμάλτο και τα ούλα. Έχει εξειδικευμένη δράση στους λεκέδες των δοντιών με αποτέλεσμα τα δόντια να γίνονται λευκότερα. Επιπλέον, το ΡΑΡ περιορίζει την ανάπτυξη μικροβίων στη στοματική κοιλότητα, ελαχιστοποιώντας την πιθανοτητα ανάπτυξης πλάκας. Δοκιμάστε και το

Original White Solution - Στοματικό Διάλυμα για Λεύκανση της Gum. Επαναφέρει και διατηρεί την αρχική, φυσική λευκότητα των δοντιών χωρίς να καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών. Χωρίς σκληρά λειαντικά ή επιθετικούς λευκαντικούς παράγοντες. Παράλληλα παρέχει προστασία κατά της τερηδόνας και δροσερή αναπνοή που διαρκεί.

3 Κάντε λεύκανση στο σπίτι

Στα ηλεκτρονικά φαρμακευτικά e-shops θα βρείτε το σύστημα λεύκανσης δοντιών που ταιριάζει σε σας.

Η YOTUEL, η έξυπνη οδοντόκρεμα για κατάλευκα δόντια, είναι προϊόν πρόσφατων τεχνολογικών εξελίξεων της αισθητικής των δοντιών. Εξαφανίζει τις δυσχρωμικές κηλίδες που βρίσκονται στην επιφάνεια των δοντιών χωρίς να τα καταστρέφει ενώ παράλληλα διατηρεί τα δόντια υγιή χωρίς πλάκα και πέτρα. Η οδοντόκρεμα YOTUEL έχει ουδέτερο pH ώστε να διασφαλίζεται τόσο η δράση της παπαίνης όσο και η προστασία του σμάλτου των δοντιών, προλαμβάνοντας έτσι τα σφραγίσματα. Δεν περιέχει ζάχαρη και χημικές καθαριστικές ουσίες. Δεν αφρίζει. Βουρτσίστε τα δόντια σας με την οδοντόκρεμα YOTUEL, τρεις φορές ημερησίως, μετά τα γεύματα, για 3 λεπτά τουλάχιστον. Η YOTUEL λόγω της ρευστής μορφής της και του ελάχιστου αφρού της, φθάνει ακόμα και στις περιοχές μεταξύ των δοντιών και τα κάνει λευκότερα και καθαρότερα. Ολοκληρώστε με το Yotuel Mouthwash - Λευκαντικό Στοματικό Διάλυμα. Βοηθά στη λεύκανση των δοντιών με φωσφορικό κάλιο και την ανάπλαση των ούλων με αλλαντοϊνη. Είναι πλούσιο σε ξυλιτόλη για την καταπολέμηση των βακτηριδίων που προκαλούν πλάκα και τερηδόνα. Χωρίς οινόπνευμα, διατηρεί τη σταθερότητα της μικροβιακής χλωρίδας. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσε το YOTUEL 7 hours ένα σύστημα οδοντιατρικής λεύκανσης το οποίο έχει σχεδιαστεί από τους οδοντιάτρους, χωρίς λειαντικά ή καθαριστικά για να λευκάνει το χαμόγελό σας με ασφάλεια. Με αποδεδειγμένα οφέλη για σμάλτο και τα ούλα, δεν περίεχει διαβρωτικές ή χημικές καθαριστικές ουσίες. Περιέχει 2 Εύκαμπτα μασελάκια, 2 YOTUEL σωληνάρια 7 Hours Whitening Gel 6ml, 1 YOTUEL σωληνάριο λευκαντική οδοντόκρεμα Classic Mint 25ml και 1 Εγχειρίδιο χρήσης.

4 Μην αμελείτε την επίσκεψη στον οδοντίατρό σας

Κάθε έξι μήνες με ένα χρόνο φροντίστε να επισκέπτεστε τον οδοντογιατρό σας. Μπορείτε να κάνετε καθαρισμό για την αφαίρεση πέτρας και χρωστικών. Ο τακτικός έλεγχος εντοπίζει τα φθαρμένα σφραγίσματα και τις οδοντικές βλάβες σε αρχόμενο στάδιο, πριν επεκταθούν και μαυρίσουν.

Το Box Pharmacy σας προτείνει