ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Γιατί εμφανίζεται ακμή στην πλάτη μου το καλοκαίρι

Γιατί εμφανίζεται ακμή στην πλάτη μου το καλοκαίρι;

Γιατί εμφανίζεται ακμή στην πλάτη μου το καλοκαίρι;

Η αντιμετώπισή της ακμής στην πλάτη απαιτεί προσοχή, συστηματική φροντίδα με συγκεκριμένα προϊόντα και όταν επιμένει, φαρμακευτική αγωγή. Μάθετε γιατί εμφανίζεται ακμή στην πλάτη το καλοκαίρι και πως μπορείτε να την ξεφορτωθείτε.

Γιατί εμφανίζεται ακμή στην πλάτη μου το καλοκαίρι;

Η περιοχή της πλάτης έχει περισσότερους σμηγματογόνους αδένες. Έτσι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το σώμα σας παράγει περισσότερο σμήγμα ενώ ιδρώνετε περισσότερο. Ο συνδυασμός αυτός μαζί με την εφαρμογή του αντηλιακού οδηγεί σε ακμή στην πλάτη. Επίσης, η υπερβολική εφίδρωση, η ποιότητα των υφασμάτων και τα υπερβολικά στενά ρούχα, η συστηματική χρήση σακιδίων πλάτης και η μη σωστή φροντίδα του δέρματος συμβάλλουν στην εμφάνιση της ακμής στην πλάτη το καλοκαίρι. Τέλος, η κακή διατροφή, ορμονικά προβλήματα και η λιπαρή επιδερμίδα ευθύνονται για την ακμή.

Είναι η ίδια ακμή όπως του προσώπου; 

Τα σπυράκια στην πλάτη ή στο στήθος τείνουν να είναι λίγο διαφορετικά από την ακμή στο πρόσωπό σας. Μπορεί να πρόκειται για θυλακίτιδα, κάτι που συμβαίνει όταν το θυλάκιο των τριχών μολυνθεί, ωστόσο, μοιάζει με την ακμή του προσώπου και μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα ίδια προϊόντα και συστατικά.

Πώς μπορώ να ξεφορτωθώ την ακμή στην πλάτη;

  • 1 Με σωστό καθαρισμό και ενυδάτωση η επιδερμίδα θα εξυγιανθεί ταχύτερα. Χρησιμοποιήστε μία ενυδατική λοσιόν ή κρέμα, ειδικά μετά το μπάνιο. Θα ανακουφίσει την φλεγμονή από τα σπυράκια και θα δυναμώσει το δέρμα. Δοκιμάστε το Daily Moisturising Lotion Ενυδατικό Γαλάκτωμα Σώματος της Aveeno. Συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες του φυσικά ενεργού κολλοειδούς βρώμης με πλούσιες μαλακτικές ουσίες
  • 2 Με καθαρισμό. Κάντε ντους όσο το δυνατόν γρηγορότερα όταν επιστρέφετε από το γυμναστήριο ή την παραλία ή μετά από οποιαδήποτε δραστηριότητα που σας προκαλεί εφίδρωση. Ξεπλένετε όλο το σμήγμα, τον ιδρώτα και το αντηλιακό που μπορεί να συγκεντρωθεί γύρω από τους θύλακες των τριχών.
  • 3 Με τα σωστά προϊόντα. Συστηματικά, χρησιμοποιείτε προϊόντα με σαλικυλικό οξύ κάθε μέρα, βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής και στην αποδέσμευση των πόρων όπως η Anti Acne Cream Κρέμα Κατά της Ακμής & Λιπαρότητας της Hydrovit. Βοηθά στην καταπολέμηση του P. acnes, ενός βακτηρίου υπεύθυνου για τη δημιουργία ακμής, περιορίζει τις φλεγμονές και τη λιπαρότητα, δεν ξηραίνει την επιδερμίδα, δεν ερεθίζει, δεν προκαλεί φωτοευαισθησία.

Αν έχω ένα καθαριστικό προσώπου για την ακμή, μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Ναι, αλλά θα χρειαστεί να βεβαιωθείτε ότι περιέχει σαλικυλικό οξύ που βοηθά στην διάνοιξη των φραγμένων πόρων, έχει κερατολυτική και βακτηριοκτόνο δράση, εξισορροπεί την υπερβολική παραγωγή σμήγματος και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σημάδια ακμής στους ώμους και την πλάτη. Αποφύγετε καθαριστικά που περιέχουν σαπούνι, οινόπνευμα, χρωστικές ουσίες και parabens διότι επιδεινώνουν την ακμή. Δοκιμάστε το ACNormal Cleansing Gel, Απαλό, Αφρίζον Καθαριστικό σε Υγρή Μορφή για τις Ανάγκες της Λιπαρής, με Τάση Προς Ακμή Eπιδερμίδας της Helenvita.

Τα scrubs βοηθούν με την ακμή στην πλάτη;

Η τακτική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων απελευθερώνει τους πόρους και λειαίνει την επιδερμίδα. Ωστόσο η απολέπιση στην πλάτη δεν θα πρέπει να είναι επιθετική γιατί έτσι καταλήγετε σε ξηρό δέρμα, το οποίο παράγει περισσότερο σμήγμα, επομένως προκαλεί ακμή. Γενικά μην τρίβετε την πλάτη με σκληρό σφουγγάρι ή βούρτσα, γιατί υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης της ακμής. Ξεπλυθείτε καλά και σκουπιστείτε με απαλές κινήσεις, με καθαρή πετσέτα.

Αν τα σπυράκια στην πλάτη επιμένουν συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Ενδέχεται να σας προτείνει μια δραστικότερη αγωγή για την αντιμετώπιση της ακμής στην πλάτη.