ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Βιταμίνη Ε: Η «βιταμίνη του σεξ» που απογειώνει τη

Βιταμίνη Ε: Η «βιταμίνη του σεξ» που απογειώνει τη λίμπιντό σας

Μπορεί τα θαλασσινά και τα καρύδια με μέλι να είναι οι αφροδισιακές τροφές που γνωρίζετε, όμως υπάρχουν και άλλα διατροφικά μυστικά για να απογειώσετε τη λίμπιντό σας. Ένα από αυτά κρύβεται στη βιταμίνη Ε, γνωστή και ως «βιταμίνη του σεξ».

Τα οφέλη της «βιταμίνης του σεξ»

Η βιταμίνη Ε αποτελείται από μια ομάδα 8 χημικών ενώσεων, γνωστές ως τοκοφερόλες και τοκοτριενόλες. Η ονομασία της προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις “τόκος” (γέννα, δημιουργία) και “φέρω”, επειδή η έλλειψή της από νωρίς είχε συσχετισθεί με τη στειρότητα. H βιταμίνη E:

• προστατεύει τα κύτταρα του αίματος,

• ενισχύει τη σεξουαλικότητα και τη γονιμότητα,

• έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει στην παραγωγή σεξουαλικών ορμονών και την ανάπτυξη νέων κυττάρων,

• βοηθάει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος ενώ έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης,

• βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας των κυτταρικών τοιχωμάτων των σπερματοζωαρίων, γεγονός που ενισχύει την κινητικότητα τους και εμποδίζει την συγκόλληση τους,

• συστήνεται για τη θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας,

• εκτός από τις αφροδισιακές της ιδιότητες, η βιταμίνη Ε ενισχύει και διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη.

Πού θα βρείτε «βιταμίνη του σεξ»;

1 Στα αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι καλή πηγή βιταμίνης Ε. Μόνο μια χούφτα αμυγδάλων προσφέρει 7,4 mg βιταμίνης Ε.

2. Στους σπόρους

Επιλέξτε ωμούς σπόρους, όπως ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους και σουσάμι. Καταναλώνοντας μόλις ένα ¼ φλιτζάνι ηλιόσπορους λαμβάνετε το 90% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης!

3. Στα σέσκουλα

Έχουν μεγάλες ποσότητες σε βιταμίνη Κ, βιταμίνη Α και βιταμίνη C, αλλά και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε. Μόνο ένα φλιτζάνι βραστά σέσκουλα θα σας προσφέρει σχεδόν το 17% των καθημερινών σας αναγκών σε βιταμίνη Ε.

4. Στο αβοκάντο

Ίσως ένα από τα πιο γευστικά τρόφιμα που περιέχουν τη «βιταμίνη του σεξ». Μόλις το μισό από το αβοκάντο έχει πάνω από 2 mg βιταμίνης Ε.

5. Στο μπρόκολο

Μόλις ένα φλιτζάνι μπρόκολο στον ατμό θα σας προσφέρει το 4% των ημερήσιων αναγκών σας.

6. Στις ελιές

Ένα φλιτζάνι ελιές μπορεί να σας δώσει περίπου το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη Ε. Αλλά μην ξεχνάτε και το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο περιέχει και αυτό βιταμίνη Ε.

Συμπληρώματα με τη «βιταμίνη του σεξ»

Οι διαιτολόγοι συνιστούν να καταναλώνουμε 15 mg βιταμίνης E καθημερινά. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε 3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή 1½ αβοκάντο. Για να ενισχυθεί όμως η αναπαραγωγική ικανότητα, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης E, που είναι δύσκολο να απορροφηθεί μόνο μέσω της διατροφής. Γι αυτό δοκιμάστε:

1 Natural Liquid Vitamin E Complex 20000IU - Φυσική Βιταμίνη Ε της Solgar

Το συμπλήρωμα διατροφής Vitamin E Liquid της Solgar παρέχει φυσική βιταμίνη Ε σε υγρή μορφή ως d-άλφα τοκοφερόλη με ανανεμιγμένες τοκοφερόλες d-βήτα, d-δέλτα και d-γάμμα. Σε φυσική βάση σιτέλαιου και ηλιανθέλαιου.

2 Vitamin E 200iu Φυσική Βιταμίνη Ε Αντιοξειδωτικό της Health Aid

Η Βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη, γνωστή κι ως παραγωγική (d-alpha tocopherol), που δρα ως ενεργό αντιοξειδωτικό, εμποδίζοντας την οξείδωση της βιταμίνης Α, του σεληνίου, των αμινοξέων και της βιταμίνης C, βοηθώντας στη διατήρηση της υγείας των κυττάρων και του δέρματος.

3 Vitamin E-400 IU MT της Now Foods

Η φυσική NOW® Vitamin E βοηθάει στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος και στην διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος και του αναπαραγωγικού συστήματος, μέσω της αντιοξειδωτικής του δράσης.

4 Classics "Platinum" Vitamin E-400 IU , Βιταμίνη Ε με Αντιοξειδωτική Δράση της Power Health

Η βιταμίνη Ε, ή τοκοφερόλη, είναι μια λιποδιαλυτή ουσία, ισχυρά αντιοξειδωτική η οποία συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

5 Vitamin E 400iu Natural Form της Lamberts

Η VIT-E της Lamberts παράγεται από τους σπόρους του ηλιοτρόπιου (φυσική βιταμίνη Ε) υπό την μορφή ‘d’-alpha tocopherol που είναι η πλέον συγγενής με την VIT-E που λαμβάνεται από τις τροφές. Όλες οι VIT-E της Lamberts είναι σε μορφή εντεροδιαλυτής κάψουλας για να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή απορρόφηση από το έντερο με την έκκριση της χολής.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας, προτού λάβετε οποιοδήποτε φάρμακο ή συμπλήρωμα διατροφής.

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
441 πόντους
24,50€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
896 πόντους
45,95€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
397 πόντους
26,45€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
1280 πόντους
69,39€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
730 πόντους
37,46€ Τιμή καταλόγου