ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Αυτά είναι τα καλύτερα συμπληρώματα για να νικήσετ

Αυτά είναι τα καλύτερα συμπληρώματα για να νικήσετε τις αϋπνίες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου αυτά τα συμπληρώματα θα σας βοηθήσουν να νικήσετε τις αυπνίες και να έχετε όνειρα γλυκά!

Ο καλός και ο κακός ύπνος

Μελέτες δείχνουν ότι η απώλεια ύπνου για λίγες ώρες κάθε βράδυ μπορεί να βλάψει σημαντικά την υγεία σας και να μειώσει την παραγωγικότητά σας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν περιστασιακά βιώσει την έλλειψη ύπνου και τις συνέπειές της. Ωστόσο, αν έχετε αϋπνίες αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την καθημερινή σας ζωή και την κανονική λειτουργία των ζωτικών οργάνων του σώματος. Αντίθετα, οι επιδράσεις του ενός ποιοτικού και επαρκούς ύπνου είναι κάτι παραπάνω από θετικές αφού σας βοηθούν να εξαλείψετε το στρες, να αποκαταστήσετε τις βλάβες στον οργανισμό σας και να αναζωογονήσετε τα ενεργειακά σας επίπεδα.

Διαβάστε ακόμη: 15 συμβουλές για όνειρα γλυκά!

Πώς να νικήσετε τις αϋπνίες

Τι γίνεται όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε εύκολα ή ξυπνάτε στη μέση της νύχτας, ανίκανοι να κοιμηθείτε ξανά; Μπορεί να ασκείστε τακτικά, να αποφεύγετε την καφεΐνη και να χαλαρώνετε στο κρεβάτι με ένα χαλαρωτικό ντους και ένα καλό βιβλίο, αλλά να περνάτε τη μισή νύχτα μετρώντας προβατάκια. Αν αυτό σας φαίνεται γνώριμο, πιθανότατα να έχετε σκεφτεί να πάρετε μια βοήθεια από το φαρμακείο. Αλλά προτού το κάνετε δείτε ποια συμπληρώματα θα σας βοηθήσουν να νικήσετε τις αϋπνίες.

Μελατονίνη

Η μελατονίνη είναι ορμόνη που παράγεται από τον εγκέφαλο και συγκεκριμένα από την επίφυση. Βοηθά τον οργανισμό μας να γνωρίζει πότε είναι ώρα για ύπνο και πότε είναι η ώρα για να ξυπνήσουμε. Η σύνθεση και η έκκριση της μελατονίνης στον εγκέφαλο, ενεργοποιούνται από το σκοτάδι και απενεργοποιούνται από το φως. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η ορμόνη εμπλέκεται στον εικοσιτετράωρο ρυθμό του ανθρώπινου οργανισμού και στη ρύθμιση διαφόρων σωματικών λειτουργιών. Η λήψη μελατονίνης μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το φαινόμενο τζετ λαγκ. Η μελατονίνη στηρίζει τους φυσικούς κιρκαδικούς ρυθμούς του οργανισμού προάγοντας την ηρεμία και καλή διάθεση καθώς και την ποιότητα του ύπνου. Αυτή η ουσία λειτουργεί σε πολλούς, αλλά οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν αίσθημα ζάλης, υπνηλία και κεφαλαλγία την επόμενη μέρα. Το Sweetest Dreams για την Αϋπνία της Solgar είναι συνεργιακή φόρμουλα L-Θεανίνης και Μελατονίνης με χαλαρωτικές για τον οργανισμό ιδιότητες. Χρήσιμη σε περιπτώσεις αϋπνίας, ανησυχίας και jet lag. Το Serenotte spray της Specchiasol, είναι ένα υπογλώσσιο σπρέι μελατονίνης, σε συνδυασμό με βιολογική πασιφλόρα, για φυσικό και ξεκούραστο ύπνο. Η υπογλώσσια χορήγηση προσφέρει άμεση απορρόφηση και ευκολία στη χρήση. Η λήψη του ιδανικά πρέπει να γίνεται 15-20′ πριν τον ύπνο. Κατάλληλο για ομοιοπαθητική.

Βαλεριάνα

Συμπλήρωμα φυτικής προέλευσης, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την αϋπνία εδώ και αιώνες, αλλά οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι πως λειτουργεί (η σκέψη είναι ότι μπορεί να αυξήσει την ποσότητα μιας συγκεκριμένης χημικής ουσίας στον εγκέφαλο που έχει ηρεμιστική επίδραση στο στρες). Η βαλεριάνα μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρήγορα, καθώς και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας. Το tranquil της Health Aid είναι ειδικά παρασκευασμένη σύνθεση με εκχυλίσματα βοτάνων, Kράταιγο, Πασσιφλόρα, Βαλεριάνα, Υπέρικο, Μανόλια & Αγιαννόχορτο. Η συνεργική τους δράση βοηθά τον οργανισμό να αντεπεξέλθει δραστικά στις πιέσεις όπως νευρικότητα, άγχος και αûπνία χωρίς να προκαλεί εθισμό και χωρίς τις συνηθισμένες παρενέργειες. To  Good Night για Ανακούφιση από Διαταραχές του Ύπνου της Power Health περιέχει 100% φυτικά συστατικά όπως, βαλεριάνα, βερβένη, λυκίσκο, αγριο-μάρουλο και πασσιφλόρα, σας χαλαρώνει από την υπερένταση της ημέρας, προσφέροντας σας φυσικό, ανάλαφρο και αναζωογονητικό ύπνο. Δε βαραίνει το κεφάλι και το πρωί ξυπνάτε ξεκούραστοι, γεμάτοι ενέργεια.

L-Θεανίνη

Η L-Θεανίνη ενισχύει την παραγωγή των εγκεφαλικών κυμάτων άλφα συμβάλλοντας στη χαλάρωση και συναισθηματική σταθερότητα του οργανισμού. Αυτό το αμινοξύ που βρίσκεται στο πράσινο τσάι, προκαλεί την απελευθέρωση στον εγκέφαλο του γ-αμινοβουτυρικού οξέος ή GABA. Το GABA ενεργοποιεί τους κύριους ηρεμιστικούς νευροδιαβιβαστές, προάγοντας τη χαλάρωση και μειώνοντας το άγχος, αλλά το σώμα δυσκολεύεται να απορροφήσει συμπληρώματα που περιέχουν συνθετικό GABA. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συστήνουν την αλανίνη, την οποία το σώμα μπορεί εύκολα να απορροφήσει και, τελικά, να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει τα επίπεδα του GABA. Το Gaba 500mg για το Νευρικό Σύστημα της Solgar δρα καταπραϋντικά στο κεντρικό νευρικό σύστημα και στον εγκέφαλο, γι’αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αϋπνία. Έχει αντισπασμωδικές και αντιυπερτασικές ιδιότητες. Το L-Theanine 200mg - Αμινοξύ της Lamberts αποτελεί ένα υψηλής δραστικότητας προϊόν σε δοσολογία μιας ταμπλέτας ημερησίως.
 

Μαγνήσιο

Αυτό το ελαφρύ μεταλλικό στοιχείο είναι ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής μυϊκής και νευρικής λειτουργίας, διατηρεί τον καρδιακό ρυθμό σταθερό, υποστηρίζει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και διατηρεί τα οστά γερά. Το μαγνήσιο επίσης βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και συμβάλλει στα φυσιολογικά επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Η έλλειψη μαγνησίου εμποδίζει την επικοινωνία των νευρικών κυττάρων, πράγμα που οδηγεί σε διεγερσιμότητα των κυττάρων. Το αποτέλεσμα: άγχος. Παλαιότερες μελέτες δείχνουν ότι το μαγνήσιο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και να μειώσει τις αϋπνίες. Το συμπλήρωμα διατροφής Chelated Magnesium 100mg της Solgar προμηθεύει υψηλής ισχύος χηλικό μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι συμπαράγοντας σε πολλά ενζυμικά συστήματα ειδικά σε αυτά που έχουν σχέση με παραγωγή ενέργειας και σύνθεσης των πρωτεϊνών.

Tρυπτοφάνη

H τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ που μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο να χαλαρώσει, όπως η σεροτονίνη και η μελατονίνη. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine out of France διαπίστωσε ότι η κατανάλωση υδατανθράκων - όπως το μέλι και το ψωμί ολικής αλέσεως - και μερικές μορφές πρωτεΐνης, ειδικά εκείνες που περιέχουν σεροτονίνη που παράγει τρυπτοφάνη όπως γαλοπούλα, ξηρούς καρπούς και σπόρους, βοήθησε στην προώθηση του ύπνου. Ακόμη και ο χυμός κερασιού, που περιέχει τρυπτφάνη και αντιοξειδωτικά, είναι μια καλή επιλογή. Η φόρμουλα SEDAR της Doctor's Formulas είναι μια σύνθεση φυσικών συστατικών που έχουν μυοχαλαρωτική, αγχολυτική και υπναγωγή δράση και ρυθμίζουν την κατάσταση του ύπνου. Περιέχει L τρυπτοφάνη, το οποίο μετατρέπεται μέσα στον εγκέφαλο σε σεροτονίνη (νευροδιαβιβαστής που λειτουργεί φυσιολογικά στον κύκλο του ύπνου), μεταβολίζεται σε μελατονίνη και συμβάλλει στον φυσιολογικό ύπνο.

Προτού πάρετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής ζητήστε τη γνώμη του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας. Κάποια από αυτά μπορεί να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
920 πόντους
34,45€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
545 πόντους
27,95€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
591 πόντους
30,31€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
231 πόντους
16,60€ Τιμή καταλόγου