ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Αυξήστε έξυπνα τη γονιμότητά σας

Αυξήστε έξυπνα τη γονιμότητά σας

Εάν θέλετε να γίνετε γονείς υπάρχουν τρόποι να αυξήσετε έξυπνα την γονιμότητά σας. Δείτε ποια θρεπτικά συστατικά μπορείτε να βάλετε στο πιάτο σας.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Τι κάνουν: Ολόκληρη η ομάδα των βιταμινών Β θεωρείται ότι ενισχύει τη γυναικεία αναπαραγωγική ικανότητα. Η Β6 ιδίως αυξάνει επίσης τα επίπεδα της προγεστερόνης, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της εγκυμοσύνης σας όταν συλλάβετε.  Αντίστοιχα για τους άνδρες προτείνεται η Β12, που αυξάνει την ποσότητα του σπέρματος.

Πού να τις βρείτε: Ρεβίθια, δημητριακά ολικής αλέσεως, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το κρέας, τα αυγά. Επίσης, η Formula B-Complex 50 της Solgar είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιλαμβάνει όλες τις βασικές βιταμίνες Β καθώς και τις μη βασικές χολίνη, βιοτίνη και ινοσιτόλη ενώ η σύνθεση της HealthAid σας δίδει μία σταθερή δόση συμπλέγματος Βιταμινών Β καλά εξισορροπημένη, στον σωστό συνδυασμό μεταξύ τους σε μια κάψουλα εύκολη στη κατάποση. 

Βιταμίνη C

Τι κάνει: Αυτή η βιταμίνη τονώνει τον οργανισμό και συμβάλλει στην απορρόφηση του σιδήρου και την παραγωγή προγεστερόνης. Για τις γυναίκες που έχουν πρόβλημα στην ωχρινική φάση, η οποία χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή προγεστερόνη, την ορμόνη που είναι απαραίτητη για την προετοιμασία του ενδομητρίου όπου θα φιλοξενηθεί το έμβρυο και για τη διατήρηση της κύησης στα πρώτα της στάδια, πριν να δημιουργηθεί ο πλακούντας, η αυξημένη δόση βιταμίνης C φαίνεται να βοηθά προς αυτό.

Που θα την βρείτε: στα εσπεριδοειδή, στις ντομάτες, στις φράουλες, στο ακτινίδιο, στα κεράσια, τον αρακά και τις πατάτες. Δοκιμάστε επίσης τη Cal-C-Vita με Βιταμίνη C, B & Ασβέστιο της Bayer, τη Βιταμίνη C 1000 mg με Γεύση Πορτοκάλι 20's (20+4 Αναβρ. Δισκία) & Δώρο Βιταμίνη C 300mg (20 Αναβρ. Δισκία) της Power Health ή τη Vitamin-C : Βιολογική 100% Aπορροφήσιμη Bιταμίνη C από Φρέσκια Ασερόλα της A.Vogel.

Βιταμίνη D

Τι κάνει: Η βιταμίνη D, είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, ζωτικής σημασίας για τη σωστή παραγωγή των ορμονών. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι υπογόνιμες γυναίκες γενικά τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D.  Επίσης, μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα, βελτιώνοντας τη γονιμότητα.

Που θα την βρείτε: Σε εμπλουτισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα,  σε λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και ο τόνος, στο μουρουνέλαιο, ενώ η έκθεσή σας στον ήλιο για 15 λεπτά την ημέρα κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να τη συνθέσει ο οργανισμός. Επίσης στο D3 Fix Drops - Πόσιμο Διάλυμα με Βιταμίνη D3, 30ml της Intermed ή το Vitamin D 3 1000IU - Βιταμίνη D3 για Οστά και Δόντια (90 Ταμπλέτες) της Solgar.

Βιταμίνη Ε

Τι κάνει: Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η βιταμίνη Ε είναι σημαντική, διότι βελτιώνει την ποιότητα των ωαρίων στις γυναίκες. Έχει επίσης ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και για τα δύο φύλα.

Που θα την βρείτε: Στο ελαιόλαδο, στο αβοκάντο, στις γλυκοπατάτες, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στα δημητριακά ολικής αλέσεως, στους ξηρούς καρπούς όπως τα αμύγδαλα και τα φιστίκια και στους σπόρους. Δοκιμάστε επίσης τη Systane Vitamin με Βιταμίνη Ε και Ωμέγα-3 (60 Μαλακές Κάψουλες) της Alcon ή τη Vitamin E 200iu Φυσική Βιταμίνη Ε Αντιοξειδωτικό (60 Κάψουλες) της Health Aid.

Φυλλικό οξύ

Τι κάνει: Το φυλλικό οξύ είναι μία από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β (B9). Είναι σημαντικό συμπλήρωμα για τις γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες, επειδή η λήψη του φυλλικού οξέος έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι προλαμβάνει τις ανωμαλίες σύγκλεισης του νωτιαίου σωλήνα, δηλαδή διαταραχές που αφορούν στη διάπλαση του νευρικού συστήματος του εμβρύου σε ποσοστό 70%. Αυτό συμβαίνει ήδη από δύο ή τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψη, όταν αρκετές γυναίκες μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι είναι έγκυες. Όλες οι γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας που μπορεί να μείνουν έγκυες χρειάζεται να λαμβάνουν ένα συμπλήρωμα τουλάχιστον 400 mcg (μικρογραμμάρια) καθημερινά.

Που θα το βρείτε: στα φασόλια, στο χυμό πορτοκαλιού, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κυρίως στο σπανάκι, στις φακές. Επίσης δοκιμάστε το Pregnacare Original Βιταμίνες, Μέταλλα & Φυλλικό Οξύ (30 Ταμπλέτες) της Vitabiotics ή το Inofert - Συμπλήρωμα Διατροφής με Ινοσιτόλη & Φυλλικό Οξύ Για Ρύθμιση Λειτουργίας Των Ωοθηκών (30 Φάκελοι) της Inofert. Τέλος, το Φολικό οξύ της HealthAid βοηθά στην αξιοποίηση των σακχάρων & αμινοξέων, στην διαίρεση των κυττάρων και στον σχηματισμό του αίματος.

Σίδηρος

Τι κάνει: Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου πριν από τη σύλληψη μπορεί να συμβάλει στην έλλειψη ωορρηξίας. Αλλά η ικανοποιητική πρόσληψη σιδήρου σας δίνει περισσότερες πιθανότητες να παρακάμψετε τόσο τα προβλήματα της ωορρηξίας όσο και την αναιμία. Οι γυναίκες που λαμβάνουν συμπληρώματα σιδήρου αναφέρουν λιγότερα περιστατικά υπογονιμότητας.

Που θα το βρείτε: στο κρέας,  στα αυγά, στα ψάρια, στα φασόλια, στις ντομάτες, στα δημητριακά, στο μπρόκολο και στο σπανάκι. Μπορούν να σας βοηθήσουν το Feroglobin B12 Υγρός Σίδηρος με Σίδηρο, Βιταμίνες Β & Ψευδάργυρο, 200ml της Vitabiotics, ο Σίδηρος Iron Complex Vegetarian - 100 Ταμπλέτες της Now Foods, το Hema Plex Αιματική Φόρμουλα με Σίδηρο (30 Κάψουλες) της Nature's Plus ή το Vital F Tonic-Πόσιμη Μορφή Σιδήρου με βιταμίνη C (250 ml) της A.Vogel.

Β καροτίνη

Τι κάνει: Είναι φυτοθρεπτικό και βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών σας, ενδεχομένως μπορεί να αποτρέψει την πρόωρη αποβολή όταν είστε έγκυος.

Που θα τη βρείτε: Στα καρότα, το πεπόνι, την κολοκύθα, τις γλυκοπατάτες, το σπανάκι, το μπρόκολο και το λάχανο. Επίσης δοκιμάστε Advanced Carotenoid Complex - Καροτενοειδή για Προστασία από Ελεύθερες Ρίζες της Solgar ή το Ilios Σύνθεση Καροτενίων της Superfoods.

Συνένζυμο Q10 (CoQ10)

Τι κάνει: Ήδη είναι γνωστό ότι προάγει την υγεία της καρδιάς, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα συμπλήρωμα για τη γονιμότητα, με βάση μια προκαταρκτική έρευνα. Τα ωάρια και η ποιότητα του σπέρματος έδειξαν βελτιωμένα κατά τις δοκιμές σε ζώα, που φαίνεται ότι μπορεί να αντιστρέψει μερικά από τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω προχωρημένης ηλικίας και σχετίζονται με την αναπαραγωγική παρακμή.

Που θα το βρείτε: Στα ψάρια, στην καρδιά, τα νεφρά και και στο φύτρο σιταριού. Επίσης μπορούν να σας βοηθήσουν: το Plus Q10 για Ενέργεια & Τόνωση (14 LipidCaps) της Vital, το CoQ10 30mg Συνένζυμο Q10 (60 Φυτικές Κάψουλες) της Now Foods ή το Coenzyme Q10 30mg - Για την Αύξηση της Παραγωγής Ενέργειας από τον Οργανισμό (30 Ταμπλέτες) της Quest.

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τι κάνουν: Αυτά τα απαραίτητα λιπαρά δεν μπορούμε να τα παράγουμε φυσιολογικά στο σώμα μας και βοηθούν στην αύξηση της ροής του αίματος στη μήτρα και στην εξισορρόπηση των ορμονών. Οι προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί επίσης να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου και του IQ του.

Πού θα τα βρείτε: στον σολομό, στο σκουμπρί, στον μπακαλιάρο, στις σαρδέλες, στον γαύρος, στη ρέγγα, στα καρύδια και στα αυγά από κότες που τρέφονται ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Επίσης δοκιμάστε το Cod Liver Oil 1000mg - Μουρουνέλαιο (30 Κάψουλες)  της Quest ή το Wellwoman Original (30 Κάψουλες) της Vitabiotics.

Σελήνιο

Τι κάνει: Ενισχύει την κινητικότητα του σπέρματος και συμβάλλει στο μεταβολισμό των οιστρογόνων στις γυναίκες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα ωάρια να αντισταθούν στις ελεύθερες ρίζες που συμβάλλουν στην υποβάθμιση της ποιότητας των ωαρίων.

Που θα το βρείτε: βραζιλιάνικα φυστίκια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και ψάρια. Δοκιμάστε το Semed 200μg Οργανικό Σελήνιο (30 Δισκία) της Intermed ή το Selenium + Vit A, C & E - Αναβράζων Σελήνιο µε Βιταμίνες Α, C, E - 20 eff.tabs της Lanes.

Ψευδάργυρος

Τι κάνει: Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τους άντρες, διότι βλετιώνει την κινητικότητα του σπέρματος και ενισχύει τη γενική ποιότητα του σπέρματος. Είναι εξίσου σημαντικό για τις γυναίκες της αναπαραγωγικής υγείας. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει συνδέσει τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου με πρόωρη αποβολή.

Που θα τον βρείτε: Στα στρείδια, στα θαλασσινά, στο κρέας, στα αυγά, στα πουλερικά και στους κολοκυθόσπορους. Επίσης δοκιμάστε το Zinc Picolinate 50mg Ψευδάργυρος (60 Κάψουλες) της Now Foods, το  Protectis Child Προβιοτικό ORS με Ψευδάργυρο (7 Φακελίσκοι) της Bio Gaia ή το Oliviotic Συμπλήρωμα Διατροφής με Εκχύλισμα Φύλλων Ελιάς, Ψευδάργυρο & Βιταμίνη D3 (20 Κάψουλες) της Power Health.

Για να λάβετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας.