ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Απαλλαγείτε από την πιτυρίδα με 10 φυσικούς τρόπου

Απαλλαγείτε από την πιτυρίδα με 10 φυσικούς τρόπους

Οι ώμοι και η πλάτη σας είναι λευκοί; Δείτε πώς να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα με 10 φυσικούς τρόπους, μια και καλή!

Η πιτυρίδα είναι μια συχνή πάθηση του τριχωτού της κεφαλής, ένα είδος λιπαρής μορφής-φολίδες νεκρών κυττάρων μέσα σε σμήγμα-, στην εμφανιση της οποίας πιστεύεται ότι ενέχεται και ένας μικροογρανισμός (ωόδες πιτυρόσπορον). Ταλαιπωρεί περισσότερο τα άτομα με λιπαρά μαλλιά και συνοδεύεται συχνά από κνησμό και ερεθισμό του δέρματος και την αίσθηση τραβήγματος. Στην ήπια μορφή της εμφανίζεται με λευκές νιφάδες που πέφτουν στους ώμους και στην πλάτη. Μερικές φορές, οι νιφάδες μπορεί να έχουν κιτρινωπό χρώμα. Η κακή κυκλοφορία του αίματος, η χρήση επιθετικών προιόντων καθαρισμού, η μη ισορροπημένη διατροφή αλλά και το στρες προκαλούν πιτυρίδα. Δείτε πώς να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα με 10 φυσικούς τρόπους, μια και καλή!

Διαβάστε σχετικά: Αντιμετωπίστε την πιτυρίδα και πείτε αντίο, για πάντα!

1 Χρησιμοποιήστε ένα αντιπυριτιδικό σαμπουάν νωρίς

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι για να έχετε ενα υγιές κεφάλι είναι σημαντική η στιγμή που χρησιμοποιείτε το αντιπυριδικό σαμπουάν: όχι μόλις εμφανιστούν οι λευκές νιφάδες και έχετε συμπτώματα φαγούρας. Προτού το πρόβλημα φτάσει στα άκρα, μια κούρα προληπτικής θεραπείας -εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ότι η πιτυρίδα είναι προ των πυλών – είναι ιδανική. Υιοθετώντας την αρχή “η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη θεραπεία” μπορείτε να προσφέρετε στα μαλλιά σας τα καλύτερα για να αναπτυχθούν και να αναδείξουν τη λάμψη τους, και να απαλλάξετε το δέρμα σας από τις αντιαισθητικές νιφάδες. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ, όπως το Climbazole Shampoo για Πυτιρίδα & Κνησμό της Froika τα οποία έχουν αντισηπτική και κερατολυτική δράση-δηλαδή απομακρύνουν τα συσσωρευμένα κερατινοκύτταρα-, και φυτικά εκχυλίσματα με καταπραυντική δράση, για την ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος. Ένα θεραπευτικό σαμπουάν το οποίο περιέχει τσάι, πεύκο και ευκάλυπτο καταπολεμά άριστα την πυτιρίδα και τους ερεθισμούς.

2 Πάρτε προβιοτικά

Αυτά που τρώμε μπορεί να είναι μέρος του προβλήματος. Η κακή διατροφή παίζει ρόλο και στην εμφάνιση της πιτυρίδας. Δοκιμάστε ένα καλό προβιοτικό που μπορεί να συμβάλει στη μείωση της πιτυρίδας αλλά και να συμβάλει στην τόνωση της υγείας σας προσφέροντας ενισχύοντας τα καλά βακτήρια στο έντερο.

3 Πίνετε νερό

Συχνά η ήπια αφυδάτωση στο σώμα μας προκαλεί ξηρότητα και αυτός είναι ένας από τους λόγους για να πίνετε νερό! Είναι πολύ σημαντικό να πίνετε άφθονο νερό ημερησίως για καλή υγεία και να προλαμβάνετε την ξηρότητα του δέρματός σας και του τριχωτού της κεφαλής.

4 Δοκιμάστε το λάδι καρύδας

Επειδή το έλαιο καρύδας περιέχει λιπαρά οξέα μεσαίας αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένου του λαυρικού οξέος και του καπρικού οξέος, έχει ισχυρές αντιιικές, αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορούν να σκοτώσουν τους μύκητες, τους ιούς ή τα βακτηρίδια που προκαλούν πιτυρίδα. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε μόλις μια εβδομάδα από τη χρήση του ελαίου καρύδας στα μαλλιά σας.

5 Μειώστε τη φλεγμονή με αιθέρια έλαια

Υπάρχουν αιθέρια έλαια που πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Επειδή ορισμένα από αυτά περιέχουν αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να καταπολεμήσουν τους μύκητες που προκαλούν πυτιρίδα. Θα χρειαστεί να επιλέξετε 100% καθαρά έλαια όπως λεβάντα, θυμάρι, λεμονόχορτο, κυπαρίσσι, ρίγανη και tea tree, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των μύκητων.

6 Aloe Vera

Η αλόη βέρα είναι γνωστό ότι καταπραΰνει και βοηθά στην επούλωση του ερεθισμένου δέρματος. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η αλόη μειώνει τον κνησμό σε άτομα που έχουν σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, μια σοβαρή κατάσταση του δέρματος που μπορεί να προκαλέσει πιτυρίδα. Δοκίμασε το Organic Aloe Vera Gel : Βιοενεργό Ζελέ Φυσικής Αλόης της Aloe Pura. Αυτό το βιοενεργό ζελέ Αλόης ανακουφίζει, ενυδατώνει, μαλακώνει, βοηθάει στην αποκατάσταση του ξηρού και κατεστραμμένου δέρματος και προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική δράση .

7 Απλώστε ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο στο ντουλάπι της κουζίνας σας είναι πολύ χρήσιμο επειδή μπορεί να αφαιρέσει προσωρινά τις νιφάδες. Απλά εφαρμόστε λίγο παρθένο ελαιόλαδο στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το για περίπου μία ώρα, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια χτένα ή βούρτσα για να χτενίσετε τα μαλλιά σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες των αιθέριων ελαίων που αναφέρονται και πιο πάνω για καλύτερα αποτελέσματα.

8 Χαλαρώστε

Οι ερεθισμοί του δέρματος προκαλούνται συχνά από άγχος. Προσπαθήστε να δώσετε προσοχή στις αλλαγές του δέρματός σας όταν στρεσάρεστε και προσπαθήστε να αποφύγετε αυτά τα συναισθήματα εφαρμόζοντας τεχνικές μείωσης του στρες. Δοκιμάστε κάτι που σας χαλαρώνει όπως γιόγκα, βόλτες και μασάζ.

9 Ρίξτε μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι γνωστό ότι παρέχει άμεση ανακούφιση από την κνησμό και μπορεί να είναι η απάντησή σας για το πώς να απαλλαγείτε από πιτυρίδα με λίγες μόνο εφαρμογές. Αναμείξτε ίσα μέρη μηλόξυδου με νερό και να κάνετε μασάζ πάνω στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε. Επαναλάβετε για 5-7 ημέρες. Εάν παρατηρήσετε κάποιο ερεθισμό, διακόψτε το.

10 Μην ξεχνάτε τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα

Προσθέστε τροφές που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στη διατροφή σας, όπως σπόρους chia ή σολομό. Τα ωμέγα 3 μπορούν να ενυδατώσουν το δέρμα σας εκ των έσω, να μειώσουν τις φλεγμονές συμβάλλοντας έτσι στην μείωση της πιτυρίδας. Το ιχθυέλαιο μπορεί να λειτουργήσει και ως ξηρό φάρμακο τοπικά για το δέρμα και τα μαλλιά για την καταπολέμηση της πιτυρίδας.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει