ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Ακμή από τα 7; Πώς να την αντιμετωπίσετε

Ακμή από τα 7; Πώς να την αντιμετωπίσετε

Εάν το παιδί σας έχει εμφανίσει ακμή η πιο αποτελεσματική στρατηγική είναι η πρώιμη θεραπεία. Μάθετε το γιατί.

Η ακμή που εμφανίζεται στη μέση παιδική ηλικία (1-7 ετών) και στην προεφηβική ηλικία (7-9 ετών) ενδέχεται να εξελιχθεί ως εφηβική ακμή. Οι ειδικοί εξηγούν ότι η εμφάνιση ακμής στην προεφηβεία συμβαίνει εξαιτίας της αδρεναρχής (αρχή της λειτουργίας των επινεφριδίων) και εμμηναρχής (πρώτη περίοδος). Αυτό γιατί ενεργοποιούνται οι σμηγματογόνοι αδένες με αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή σμήγματος που οδηγεί σε λιπαρότητα στο δέρμα και σε εμφάνιση ακμής.

Πώς εμφανίζεται η ακμή      

Η ακμή στα παιδιά ξεκινά με μικρά σπυράκια, ειδικά στη μύτη. Καθώς η ακμή αναπτύσσεται εξαπλώνεται στο μέτωπο, στα μάγουλα και στο πηγούνι και κάποιες φορές στα αυτιά. Συνήθως εμφανίζεται με φαγέσωρες που είναι είτε ανοιχτοί (μαύρα στίγματα) είτε κλειστοί (μικρά λευκά κεράτινα στίγματα).

Πώς να αντιμετωπίσετε την ακμή στα παιδιά

 

1 Ξεκινήστε τη θεραπεία νωρίς

Από τη στιγμή που θα εμφανιστούν τα πρώτα σπυράκια στόχος σας είναι να προλάβετε την ακμή προτού εξελιχθεί. Μην περιμένετε να δείτε μήπως βελτιωθεί η κατάσταση. Η ακμή δεν θα βελτιωθεί από μόνη της και όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε τη θεραπεία τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα. Ακολουθήστε μία ήπια τοπική αγωγή και φροντίδα του δέρματος με ένα καθαριστικό όπως το Effaclar Gel Καθαρισμού για Λιπαρή / Ευαίσθητη Επιδερμίδα της La Roche Posay που καθαρίζει και απομακρύνει το πλεονάζον σμήγμα, αφήνοντας το δέρμα καθαρό και δροσερό. Περιέχει το καταπραϋντικό, αντι-ερεθιστικό ιαματικό νερό της Roche-Posay. Μετά τον καθαρισμό απλώστε μία απαλή ενυδατική κρέμα που ελέγχει τη λιπαρότητα.

2 Εκπαιδεύστε τα παιδιά να φροντίζουν σωστά το δέρμα τους

Ξεκινώντας από την ηλικία των 8- 9 ετών, τα παιδιά πρέπει να καθαρίζουν το πρόσωπό τους κάθε βράδυ με κάποιο ήπιο καθαριστικό προϊόν και ζεστό νερό. Πολλές φορές αυτό από μόνο του θα βοηθήσει να ανοίξουν οι φραγμένοι πόροι. Ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τα αγόρια, καθώς τείνουν να αναπτύσσουν πιο σοβαρή και μακράς διαρκείας ακμή. Εάν το καθαριστικό αφυδατώνει και ξηραίνει το πρόσωπο του παιδιού, απλώνετε μια ελαφρά ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα μετά τον καθαρισμό. 

3 Επιλέξτε ήπια προϊόντα για την ακμή

Το δέρμα του παιδιού σας είναι ευαίσθητο και τα σκληρά προϊόντα μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Επίσης δεν πρέπει να τρίβει το δέρμα του δυνατά γιατί αυτό, όχι απλώς δεν καθαρίζει την ακμή αλλά ερεθίζει το δέρμα. Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 

4 Μην σπάτε τα σπυράκια

Αποτρέψτε το παιδί σας να σπάει τα σπυράκια. Κάτι τέτοιο μπορεί να αναγκάσει το σμήγμα να πάει βαθύτερα στην επιδερμίδα, δημιουργώντας φλεγμονή. Ένα σπασμένο σπυράκι μπορεί να προκαλέσει ουλή, να επιδεινώσει τη φλεγμονή και γενικά να επιδεινώσει την ακμή. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρή λοίμωξη. Τα παιδιά χρειάζονται επίσης συνεχή υπενθύμιση να κρατούν τα χέρια μακριά από το πρόσωπό τους. Εξηγήστε ότι τα βρώμικα χέρια μπορεί να επιδεινώσουν την ακμή. 

Maskne: Παιδική ακμή λόγω μάσκας

Εάν το παιδί σας εμφανίζει ακμή λόγω χρήσης προστατευτικής μάσκας (γνωστή με τον όρο maskne ή mascne) τότε χρειάζεται να:

  • Πλένει καθημερινά το πρόσωπό του με το κατάλληλο προϊόν ανάλογα με τον τύπο του δέρματός του. Μετά το πλύσιμο να εφαρμόζει μια κρέμα προσώπου για την ακμή. 
  • Εάν απλώς η χρήση μάσκας προκάλεσε ερεθισμό εφαρμόστε μια αναπλαστική κρέμα στα ερεθισμένα σημεία του προσώπου προτού κοιμηθεί, όπως το βάλσαμο με καταπραϋντική και αναπλαστική δράση Cicaplast Baume B5 της La Roche Posay. Χάρη στη σύνθεσή του επιταχύνει την ανάπλαση των ξηρών και ερεθισμένων περιοχών. Καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα από ερεθισμούς και ξηρότητα. Ιδανική για Για βρέφη, παιδιά και ενηλίκους.
  • Πλένετε τις υφασμάτινες μάσκες στους 60 βαθμούς και σιδερώνετέ τες. Επειδή η λιπαρότητα του δέρματος, τα μικρόβια, τα σταγονίδια και τα σωματίδια από το περιβάλλον συσσωρεύονται στη μάσκα είναι αναγκαίο να πλένεται καθημερινά, με ένα υποαλλεργικό απορρυπαντικό πλυντηρίου, χωρίς άρωμα, όπως το απορρυπαντικό για βρεφικά ρούχα Babyderm Laundry Yγρό της Intermed, με κατάλληλα μελετημένη σύνθεση, όπου διαλύεται εύκολα χωρίς να αφήνει υπολείμματα στα ρούχα.

 

Επισκεφτείτε άμεσα έναν δερματολόγο 

Εάν η ακμή του παιδιού δεν βελτιώνεται με τη θεραπεία στο σπίτι δείτε έναν δερματολόγο. Ο δερματολόγος θα σας προτείνει ένα σχέδιο θεραπείας που θα μειώσει την ακμή του παιδιού και μπορεί να περιλαμβάνει τοπικά αντιβιοτικά, ρετινοειδή, αζελαικό οξύ και υπεροξείδιο του βενζολίου. Επίσης, θα συστήσει διερεύνηση για πιθανές ενδοκρινικές διαταραχές, όπως είναι το Σύνδρομο Cushing, το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, η πρώιμη αδρεναρχή ή η πρώιμη ήβη κ.τλ. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε τη θεραπεία της ακμής, τόσο πιο εύκολο είναι να τη θέσετε υπό έλεγχο. 

Φίλια Μητρομάρα

Το παρόν άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε υποκαθιστά τη συμβουλή, διάγνωση και εξειδικευμένη θεραπεία του ιατρού.

 

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
521 πόντους
19,50€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
325 πόντους
16,67€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
170 πόντους
9,01€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
443 πόντους
21,09€ Τιμή καταλόγου
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Avene Cleanance Gel Καθαρισμού για το Λιπαρό Δέρμα
BEST SELLER
ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΗΣ
- 9%
360 πόντους
20,50€ Τιμή καταλόγου
13,12€ Προηγούμ. τιμή