ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Αιμορροΐδες στην εγκυμοσύνη: Τί μπορεί να σας ανακ

Αιμορροΐδες στην εγκυμοσύνη: Τί μπορεί να σας ανακουφίσει;

Από τα ενοχλητικά προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την εγκυμοσύνη είναι οι αιμορροΐδες. Περίπου μία στις 3 γυναίκες στο 2ο τρίμηνο της κύησης εμφανίζουν αιμορροΐδες. Δείτε που οφείλεται και τί μπορεί να σας ανακουφίσει.

Γιατί εφανίζονται αιμορροΐδες στην εγκυμοσύνη;

Ορμονικές αλλαγές: Κατά την περιόδο της κύησης παρουσιάζονται ορμονικές αλλαγές που μειώνουν πολλές φορές την κινητικότητα του εντέρου.

Αύξηση της μήτρας: Επειδή μεγαλώνει η μήτρα αύξανεται η ενδοκοιλιακή πίεση με αποτέλεσμα την αλλαγή της κυκλοφορίας στην περιοχή, η οποία οδηγεί σε δυσκοιλιότητα και παρατεταμένο χρόνο κένωσης.

Διατροφή: Εάν η διατροφή σας είναι φτωχή σε ίνες και εάν κάνετε καθιστική ζωή και τα δυο προκαλούν δυσκοιλιότητα η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στην εμφάνιση των αιμορροΐδων.

Τα συμπτώματα ξεκινούν από φαγούρα στην περιοχή, αίμα κατά την κένωση, απώλεια υγρών, αποβολή αερίων. Μπορεί μετά από σήκωμα βάρους ή έντονης φυσικής άσκησης, να συμβεί θρόμβωση ή συστροφή της αιμορροΐδας και να νιώσετε οξύ πόνο και οίδημα.

Πώς εμφανίζονται οι αιμορροΐδες

1ου σταδίου: Αρχικά δεν είναι εμφανείς και εμφανίζονται με κνησμό, κάψιμο, ή ήπια αιμορραγία.

2ου σταδίου: Οι αιμορροΐδες αρχίζουν να «βγαίνουν» προς τα έξω ή και να αιμορραγούν ελάχιστα κατά την αφόδευση.

3ου σταδίου: Η πρόπτωση χρειάζεται «σπρώξιμο» με το χέρι για να υποχωρήσει.

4ου σταδίου: Παραμένουν μόνιμα έξω.

Διαβάστε επίσης: Τα 8 προϊόντα που θα σας απαλλάξουν από τις αιμορροϊδες

Τί μπορεί να σας ανακουφίσει

Η θεραπεία των αιμορροΐδων κατά την κύηση είναι συντηρητική. Πάρτε τα μέτρα σας για να χαλαρώσουν οι σφιγκτήρες, να μεταβληθεί η ποσότητα και η σύσταση των κοπράνων και να μειωθεί η πίεση στον πρωκτικό σωλήνα.

Κάντε μπάνια

Συστήνονται ζεστά ή χλιαρά μπάνια για να χαλαρώνει η περιοχή αλλά και η επαφή με κρύο νερό ανακουφίζει από την ενόχληση. Το μπάνιο στην περιοχή με χλιαρό και δροσερό νερό εναλλάξ, μπορεί να μειώσει τη φαγούρα και το κάψιμο, ακόμα και όταν δεν υπάρχει κένωση.

Καθαρίζετε σχολαστικά την περιοχή

Φροντίζετε σχολαστικά την υγιεινή της περιοχής. Η τοπική καθαριότητα μετά την κένωση πρέπει να γίνεται με χλιαρό νερό και απαλό σαπούνι ή με μωρομάντιλα ή ειδικά μαντηλάκια όπως τα Rectanal Aid Wipes - Καταπραϋντική Φροντίδα για τις Αιμορροϊδες (20 Μαντηλάκια) της Frezyderm και όχι με στεγνό χαρτί υγείας. Αποφεύγετε την χρήση χαρτιού υγείας, το οποίο έχει χρώμα ή άρωμα, επειδή οι χρωστικές και οι αρωματικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στην περιοχή. Για τον καθαρισμό της περιοχής χρησιμοποιήστε το λεπτόρρευστο διάλυμα Chamomile Bath - Περιποίηση Ερεθισμένης Επιδερμίδας της Frezyderm, με μοναδική σύνθεση για την αποτελεσματική περιποίηση της ερεθισμένης και ευαίσθητης επιδερμίδας. Η πρωτοποριακή σύνθεσή του από εκχύλισμα χαμομηλιού, αλόη και αντιφλογιστικά συστατικά ανακουφίζει άμεσα την επιδερμίδα από τους ερεθισμούς και τη φλόγωση, καταπραΰνει το ευαίσθητο ερεθισμένο δέρμα και την προστατεύει από τις φλεγμονές. Έχει ουδέτερο pH. Τα Tol Velvet Hygienic Wet Wipes της Pharmasept προσφέρουν βαθύ καθαρισμό, ενυδατώνουν και καταπραϋνουν την ευαίσθητη περιοχή από κνησμό, φλόγωση και ερεθισμούς. Eίναι εμπλουτισμένα με 50% εκχύλισμα Αμαμελίδας με στυπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Απευθυνθείτε στο φαρμακείο

Για να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά συμπτώματα των αιμορροΐδων κατά την κύηση κάποιο τοπικό gel και αναλγητικά μπορεί να σας βοηθήσουν. Η πολυδύναμη καταπραϋντική κρέμα για την ανακούφιση των αιμορροΐδων Rectanal Aid Cream - Καταπραϋντική Κρέμα για Αιμορροΐδες 50 ml της Frezyderm είναι εμπλουτισμένη με φυτικά εκχυλίσματα που έχουν μαλακτική, αναλγητική και στυπτική δράση. Ανακουφίζει από κνησμό και πόνο, καταπραΰνει την ερεθισμένη περιοχή και επουλώνει.

Μην κάθεστε με τις ώρες στην τουαλέτα

Αποφεύγετε τη μεγάλη παραμονή στην τουαλέτα. Η πολύωρη παραμονή στην τουαλέτα ασκεί πίεση στις φλέβες του πρωκτού και του ορθού.

Δώστε σημασία στη διατροφή

Καθημερινά πίνετε τουλάχιστον Καθημερινή 8-10 ποτήρια νερό καταναλώνετε τροφές με φυτικές ίνες όπως δημητριακά, όσπρια (κυρίως φακές και μπιζέλια), φρούτα.

Μη σηκώνετε βάρη

Αποφεύγετε τα βάρη και την ορθοστασία. Εάν κάνετε καθιστική εργασία, φροντίστε να σηκώνεστε συχνά ή καθίστε σε ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι με οπή για ανακούφιση από αιμορροϊδες.

Ασκηθείτε

Φροντίστε να περπατάτε προκειμένου να βοηθήσετε στην κινητικότητα του εντέρου.

Συνήθως μετά τον τοκετό τα συμπτώματα και η πρόπτωση υποχωρούν. Σπάνια μπορεί να παραμείνουν, οι οποίες αφαιρούνται εύκολα και σχεδόν ανώδυνα.

 

Το Box Pharmacy σας προτείνει
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
1104 πόντους
34,05€ Τιμή καταλόγου