ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Έλαιο argan: Τα 15 οφέλη που δεν ξέρετε ότι έχει

Έλαιο argan: Τα 15 οφέλη που δεν ξέρετε ότι έχει

Έλαιο argan: Τα 15 οφέλη που δεν ξέρετε ότι έχει

Μπορείτε να το απλώσετε στο δέρμα και τα μαλλιά σας αλλά και να το καταναλώσετε. Το έλαιο argan έχει απίστευτα οφέλη, τα οποία δεν φαντάζεστε!

Το έλαιο argan από το Μαρόκο θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα αντιγηραντικά προϊόντα της φύσης. Πλούσιο σε άλφα – τοκοφερόλη (alpha-tocopherol) περιέχει την ισχυρότερη μορφή Βιταμίνης Ε, ενώ πάνω από το 80% του ελαίου αποτελείται από ακόρεστα λιπαρά οξέα. Το έλαιο argan είναι ευρέως γνωστό ως "υγρός χρυσός". Προέρχεται από το κουκούτσι των φρούτων Argan και είναι ένα από τα πιο ακριβά λάδια του κόσμου. Οι μαροκινές χρησιμοποιούσαν έλαιο argan από αρχαιοτάτων χρόνων για τη θεραπεία της ξηροδερμίας, της ακμής, τις ρυτίδες, τον πόνο στις αρθρώσεις και τις ραγάδες. Μπορείτε να το απλώσετε στο δέρμα και τα μαλλιά σας αλλά μπορείτε επίσης και να το καταναλώσετε. Τα οφέλη του είναι πολλά!

1 Καθυστερεί την πρόωρη γήρανση

Τα ανησυχητικά αυξανόμενα επίπεδα ρύπανσης και οι ακτίνες του ήλιου βλάπτουν το δέρμα μας. Το αποτέλεσμα; Αύξηση των ελεύθερων ριζών που καταστρέφουν τα επίπεδα υγρασίας, αφήνοντας το δέρμα ξηρό, το πρώτο σημάδι της πρόωρης γήρανσης. Λόγω της εξαιρετικής αντιοξειδωτικής και αντιγηραντικής του δύναμης, προστατεύει το δέρμα από την πρόωρη γήρανση και βοηθά την επιδερμίδα να διατηρεί την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη νεανική της όψη. Η βιταμίνη Ε που περιέχει το μαροκινό αυτό έλαιο αποτρέπει τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και οι σαπωνίνες ενισχύουν το επίπεδο υγρασίας, εξασφαλίζοντας ότι το δέρμα θα παραμείνει ελαστικό και λαμπερό. Η αντιγηραντική δράση του ελαίου οφείλεται επίσης και στη βιταμίνη Α, που αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου.

2 Ενυδατώνει την επιδερμίδα

Το έλαιο argan περιέχει αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα που αποκαθιστούν την υγεία και τη λάμψη της επιδερμίδας. Η περιεκτικότητά του σε ελαϊκό και λινολεϊκό οξύ βοηθά στην καταπολέμηση της ξηρότητας ενώ σέβεται το υδρολιπιδικό φιλμ, αυξάνοντας τις εισροές των θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα. Εφαρμόστε λίγο στην επιδερμίδα σας, πριν πέσετε για ύπνο, και κάντε μασάζ. Απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα, αφού το έλαιο έχει απαλή, μη λιπαρή υφή, με ελαφρύ άρωμα που θυμίζει καρύδι, και θρέφει, ενυδατώνει, συσφίγγει και αναδομεί την επιδερμίδα.

3 Καταπραύνει το ευαίσθητο δέρμα

Το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται προσεκτικό καθαρισμό και ενυδάτωση. Και το έλαιο argan είναι το καλύτερο που μπορείτε να του προσφέρετε. Εκτός από το να το απλώσετε στο δέρμα σας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως ντεμακιγιάζ. Ενυδατώνει σε βάθος, προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία UV, καταπολεμά τη δράση των ελεύθερων ριζών και προλαμβάνει την ανάπτυξη ρυτίδων.

4 Φροντίζει τα χείλη

Διατηρήστε τα χείλη σας απαλά προσθέτοντας 3 με 4 σταγόνες έλαιο argan σε καφέ ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να απολεπίσετε τα χείλη και να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από τα χείλη.

5 Αποτρέπει και θεραπεύει την ακμή

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει καθώς και η βιταμίνη Ε είναι αντιφλεγμονώδη. Όσοι πάσχουν από ακμή μπορούν να χρησιμοποιούν το έλαιο argan. Ισορροπεί την παραγωγή σμήγματος, αποτρέποντας την ακμή και μειώνει το βάθος των ουλών της ακμής.

6 Μειώνει τις ραγάδες

Βάζετε έλαιο argan καθημερινά στο δέρμα σας και θα διαπιστώσετε διαφορά στις ραγάδες. Τα τριτερπενοειδή που περιέχει, επουλώνουν τα σημάδια των ιστών και προστατεύουν το δέρμα από την εμφάνιση νέων ραγάδων.

7 Ενισχύει τα αδύναμα νύχια

Τα λαμπερά, ροζ νύχια είναι δείκτες καλής υγείας. Κάντε τακτικά μασάζ στα νύχια σας με έλαιο argan για να τα ενισχύσετε και να τα κάνετε να λάμπουν.

8 Φροντίζει τις άκρες των μαλλιών σας

Εφαρμόζοντας το έλαιο argan τακτικά στα μαλλιά σας μειώνετε τα σπασίματα και την ψαλίδα.

9 Μειώνει το φριζάρισμα

Το έλαιο argan περιέχει λιπαρά οξέα, ωμέγα 9 και ωμέγα 3, καθώς και βιταμίνη Ε, που είναι ωφέλιμα για τα μαλλιά. Τα ενυδατώνει χωρίς να τα λιπαίνει. Απλά ρίξτε μερικές σταγόνες στην παλάμη σας, τρίψτε τες, απλώστε στα μαλλιά σας και αντίο φριζάρισμα.

10 Επιδιορθώνει τα καταστρεμένα μαλλιά

Η υπερβολική χρήση χημικών ουσιών styling κάνει τα μαλλιά θαμπά και άτονα. Εφαρμόζοντας το έλαιο argan ενισχύετε τα μαλλιά, από το θύλακα μέχρι τις άκρες. Οι φθορές επισκευάζονται, αφήνοντας ξανά τα μαλλιά δυνατά και ενυδατωμένα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο argan πριν το στέγνωμα ή το ίσιωμα με το πιστολάκι. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα μαλλιά σας θα είναι ασφαλή από τις φθορές που προκαλεί η θερμότητα.

11 Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης

Το έλαιο argan είναι πλούσιο σε φυτικές στερόλες (σκοτενόλη και σπιναστερόλη), οι οποίες δεν απαντώνται σε κανένα άλλο φυτικό έλαιο. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι αυτές οι φυτικές στερόλες συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα και αναστέλλουν επίσης την απορρόφηση της χοληστερόλης από το έντερο. Ενισχύει επίσης το κυκλοφορικό και το ανοσοποιητικό. Οι φυτοστερόλες είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδο της LDL (καλή χοληστερόλη) στον οργανισμό.

12 Διευκολύνει την πέψη

Εάν έχετε συχνά δυσπεψία, δοκιμάστε έλαιο argan. Αυξάνει τη συγκέντρωση του ενζύμου πεψίνη στα γαστρικά υγρά, διευκολύνοντας έτσι την πέψη. Περιέχει φλαβανοειδή, αντιοξειδωτικά που μειώνουν τη φλεγμονή, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

13 Σβήνει τους μαύρους κύκλους

Εξαφανίστε τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια με έλαιο argan. Απλώστε στην περιοχή κάτω από τα μάτια και εφαρμόστε αν θέλετε μετά από λίγο την κρέμα ματιών σας.

14 Ενυδατώνει τις σκασμένες φτέρνες

Οι φτέρνες μας ταλαιπωρούνται εξαιτίας των παπουτσιών. Ενυδατώστε τες με έλαιο argan. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια και ανακουφίζει τα κουρασμένα πόδια.

15 Βοηθά και στο ξύρισμα!

Το έλαιο argan μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κρέμα ξυρίσματος. Απλώστε μερικές σταγόνες από το έλαιο σε καθαρή επιδερμίδα και ξυρίστε τη. Το δέρμα σας θα παραμείνει ενυδατωμένο και απαλό.

Που θα βρείτε το έλαιο argan

1 Moroccan Argan Oil Liquid Gold: 100% Πιστοποιημένο Βιολογικό Έλαιο Αργκάν της Dr Organic

Περιέχει 100% αγνό έλαιο Argan και περιποιείται μοναδικά τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια. Δυναμώνει και λειαίνει τα μαλλιά, αφήνοντάς τα μεταξένια και υγιή, ενυδατώνει, αναδομεί και θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα μπορεί να ενισχύσει τα αδύναμα νύχια.

https://www.boxpharmacy.gr/el/products/moroccan-argan-oil-liquid-gold-100-pistopoiimeno-viologiko-elaio-argkan-50-ml

2 Μαλακτική Κρέμα Βιολογικό 'Ελαιο Argan & Ιτιά της Biokap.

Ειδικά σχεδιασμένη για να απαλύνει και να αναδομήσει βαμμένα μαλλιά, χαρίζοντας λάμψη και σταθερότητα χρωμάτων.

3 Argan & Mango Ampules Αντιγήρανσης & Θρέψης της Arcaya.

Η σύνθεση της αμπούλας Argan & Mango, δρα σε δύο επίπεδα: ενυδατώνει και θρέφει, ενώ ταυτόχρονα επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος. Αποτελεί ασπίδα προστασίας κατά των ελευθέρων ριζών.

4 Arkocaps Argan Oil - 'Ελαιο Αργκάν για την Ελαστικότητα του Δέρματος της Arkopharma.

Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, είναι κύρια συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών που τους προσδίδουν ευελιξία και ελαστικότητα. Έτσι βοηθούν στην επαναδόμηση του προστατευτικού φίλμ στην επιδερμίδα, αυξάνουν τη θρεπτική αξία των κυττάρων του, τα αναζωογονούν και δρουν ενάντια στη γήρανση.

5 Night Cream Argan Oil - Kρέμα Προσώπου Νύχτας με Έλαιο Αργκάν της Dr Organic.

Η Κρέμα Νύχτας με έλαιο Αργκάν σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα βιοενεργά συστατικά, αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών, αντιοξειδωτικών και λιπαρών οξέων, με έντονη αντιγηραντική δράση. Εισχωρεί σε βάθος στην επιδερμίδα, προστατεύοντας από την οξειδωτική δράση των ελευθέρων ριζών, προσφέροντας πλούσια ενυδάτωση και βοηθώντας στην διατήρηση και επαναφορά του κολλαγόνου της επιδερμίδας.