ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.total_price }} Προηγούμ. τιμή
Για Δωρεάν μεταφορικά υπολείπονται ακόμα {{ order.free_shipping_remaining_cost }}
Έκπτωση Προσφοράς: {{ order.promo_discount }}
Σύνολο: {{ order.cart_cost }}
Κολπίτιδα: Αυτοί είναι οι 10 τρόποι για να την προ

Κολπίτιδα: Αυτοί είναι οι 10 τρόποι για να την προλάβετε!

Ζέστη, εφίδρωση, υγρασία είναι παράγοντες που ευνοούν τις κολπίτιδες τώρα το καλοκαίρι, περισσότερο από ποτέ. Αυτοί οι 10 τρόποι θα σας βοηθήσουν να προλάβετε τα ενοχλητικά και δυσάρεστα συμπτώματα της κολπίτιδας αυτό το καλοκαίρι!

Εμφανίσατε κολπίτιδα με τσούξιμο, κνησμό και πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή ή την ούρηση; Μην τα ρίξετε στα καλοκαιρινά σας μπάνια. Δεν κολλάτε τους μύκητες από τη θάλασσα! Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η περιοχή όπου κολυμπάτε να είναι πολύ μολυσμένη, δηλαδή σε σημεία όπου απαγορεύεται η κολύμβηση. Οι μυκητιάσεις ευνοούνται από:

• τα στενά και εφαρμοστά ρούχα,

• τα εφαρμοστά συνθετικά εσώρουχα,

• τα βρεγμένα μαγιό για πολλή ώρα πάνω στο δέρμα,

• την άμμο,

• την υγρασία.

Πώς θα προλάβετε την κολπίτιδα αυτό το καλοκαίρι

Για να προλάβετε την κολπίτιδα από μύκητες ή άλλα βακτήρια ακολουθείτε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής που συστήνουν οι γιατροί για την προστασία της ευαίσθητης περιοχής.

1 Πλένετε συχνά την περιοχή με ένα ήπιο σαπούνι χωρίς άρωμα και να σκουπίζετε καλά την περιοχή ώστε να μη μείνει υγρασία.  Το Lactacyd Pharma Soothing βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της κολπικής δυσφορίας, όπως ο ερεθισμός, κνησμός, τσούξιμο και ερυθρότητα. Εμπλουτισμένο με ενεργά συστατικά  με χαλαρωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη, προορίζεται για το ξέπλυμα του ενοχλητικού εκκρίματος στην περιοχή και την καταπράϋνση του λεπτού ή φλεγμονώδη βλεννογόνου. Το Dermintim Καθημερινή Yγιεινή της Eυαίσθητης Περιοχής p.H. 5.5, 200ml της Aderma καθαρίζει απαλά και προστατεύει τους ευαίσθητους βλενογόννους. Το Eva Intima Wash Cransept είναι ένα καινοτόμο απαλό υγρό καθημερινού καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής με εκχύλισμα από cranberry & α- gloucan, ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει καθαρισμό, προστασία από την επανεμφάνιση ανιούσων ουρολοιμώξεων και ανακούφιση από τυχόν ερεθισμούς και φλεγμονές. Χάρη στην απαλή του σύνθεση η χρήση του μπορεί να γίνεται καθημερινά και όσο συχνά απαιτείται.

2 Αν κολυμπάτε σε πισίνα, κάνετε ντους πριν ντυθείτε, ώστε να απαλλαγείτε από το χλωριωμένο νερό και ανεπιθύμητα μικρόβια. Δοκιμάστε το Alkagin Cleanser Solution της Bioclin υποαλλεργικό καθαριστικό για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής για εξωτερική χρήση με ελαφρά αλκαλικό pH (7,5). Η καταπραϋντική του δράση βασίζεται στα φυτικά εκχυλίσματα. Το Intimate Lady Απαλό Gel Καθαρισμού για την Ευαίσθητη Περιοχή για Προστασία απο την Ξηρότητα με Αλόη & Πρόπολη της Apivita με απαλή υφή είναι ιδανικό για τον αποτελεσματικό καθαρισμό της ευαίσθητης γυναικείας περιοχής. Περιποιείται, ενυδατώνει και ανακουφίζει ενώ προστατεύει αποτελεσματικά από την ξηρότητα του κόλπου.

3 Οταν πηγαίνετε στην τουαλέτα, σκουπίζεστε με φορά από εμπρός προς τα πίσω για να εμποδίσετε τους μικροοργανισμούς του εντέρου να εισχωρήσουν στον κόλπο. Τα Eva Intima Fresh & Clean είναι μαλακά πανάκια μεγάλου μεγέθους για τον στιγμιαίο καθαρισμό, περιποίηση  και φρεσκάδα της ευαίσθητης περιοχής οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας όπου και αν βρέσκεστε.

4 Φοράτε πάντα βαμβακερά εσώρουχα και όχι στενά συνθετικά εσώρουχα, τα οποία δημιουργούν υγρασία στην περιοχή. Φροντίζετε να τα σιδερώνετε πάντα.

5 Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως αλλάζετε τακτικά σερβιέτες. Αν ταλαιπωρείστε συχνά από κολπικές μολύνσεις, αποφύγετε τη χρήση ταμπόν. Μαζί με την ανώτερη προστασία από διαρροές η Always σας χαρίζει περισσότερη φρεσκάδα από ποτέ, καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

6 Αποφύγετε τις συχνές κολπικές πλύσεις, καθώς εξοντώνουν ακόμη και τους ωφέλιμους οργανισμούς.

7 Μην καταναλώνετε πολλά γλυκά, καθώς ενθαρρύνουν την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στον κόλπο, δίνοντας έτσι τροφή σε ανεπιθύμητους οργανισμούς.

8 Κατά τη διάρκεια του σεξ χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικά.

9 Μη μένετε με βρεγμένο μαγιό, αλλάζετε το μαγιό σας με ένα στεγνό και μην κάθεστε πάνω στην άμμο χωρίς πρώτα να έχετε στρώσει κάποια ψάθα και πετσέτα. Η υγρασία ευνοεί τους μύκητες ενώ η ζεστή άμμος περιέχει μικροοργανισμούς (μύκητες, παράσιτα, κόκκους), τα οποία μπορεί να προέρχονται από ούρηση και αφόδευση ζώων, που μπορεί να μεταφερθούν στην ευαίσθητη περιοχή σας.

10 Εάν ο γιατρός σας χορηγήσει αντιβιοτικά για κάποιον σοβαρό λόγο τότε καταναλώνετε καθημερινά γιαούρτι για να αποκαταστήσετε τη χλωρίδα του εντέρου.

Να θυμάστε πως η κολπίτιδα είναι σχεδόν πάντα θεραπεύσιμη. Απευθύνεστε πάντα στο γυναικολόγο σας ο οποίος θα σας  κατευθύνει σωστά και θα λύσει με απλές παρεμβάσεις το πρόβλημά σας.